Orkaitėje apkeptos "Traiškytos bulvikės" (aš naudojau "Golden" rūšį, plonom lupenom, bet tiks ir raudonų lupenų bulvytės) pasižymi savo jaunatvišku skoniu, apkepinant tampančia traškia plona žievele, šiek tiek salstelėjusiu puriu minkštimu.
Šio recepto kūrėja yra australė, maisto žurnalistė ir knygų autorė, Jill Dupleix. Rekomenduoju pasižvalgyti po josios svetainę, kupiną puikių receptų.
Paruošimui reikia turėti puodą, medinį arba smulkaus tinklelio grūstuvą, kepimui orakitėje skirtą blėkutę, mentelę.
Porcijai tenka 2-3 bulvikės, tad pasiskaičiuokite, kiek yra valgytojų ir gaminkite iš reikiamo kiekio.
Produktai:
- 8 -12 vnt smulkių bulvyčių (kiek telpa į kepimo skardą)
- 1 valg. Š. alyvuogių aliejaus - rafinuoto
- 1 valg. Š. alyvuogių aliejaus Extra Virgin
- 1/4 arb. š. druskos
- žiupsnelis šviežiai maltų pipirų - nebūtinai
- 1/2 arb. š. susmulkintų rozmarino lepelių / kmynų / petražolių / čiobrelio lapelių ar kitų jūsų mėgstamų prieskonių (česnako pvz.)
Paruošimas:
- Bulves su lupenomis veradme vandenyje: po užvirimo dar verdame 12-15 min. iki kol jos taps minkštos, bet nesubyrančios - tikriname šakute.
- Paruošiame 230°C (450°F) karštumo orkaitę.
- Blėkutės dugną ištepame aliejumi. Apvirtas bulves sudedame į blėkutę, paliekant 3 cm tarpus. Smulkaus tinklelio grūstuvu (arba mediniu) sutrėškiame bulves iki 2 cm storio. Dabar bulves pasūdome, papipiriname, apiberiame pasirinktais prieskoniais, apliejame aliejumi Extra Virgin. Svarbu aplieti aliejumi ant visų prieskonių, kitaip jie, kepant orkaitėje, džiūsta ir dega.
- Šauname į prikaitintą orkaitę ir kepame 25 min. Bulvių viršus turi lengvai paskrusti ir paruduoti. Iškepusias bulves nuo skardos atsargiai, kad jos nesubyrėtų, nukeliame mentele.
- Pateikiame bulves karštas, su šviežių daržovių salotomis, silke, kumpiu, kepta žuvimi, arba kitu kepsniu. Man asmeniškai, "Traiškytos bulvikės" skaniausios su raugintais kopūstais, mmm...
Kaip skanu...aš irgi tik iki šiol verdu, pjaustau ir kepu:) Bandysiu traiškyti, nes jau labai apetetintingai atrodo:)
AtsakytiPanaikintiOdeta, man berašant šį įrašą, net silpna pasidrė, skrandis aimanuoti pradėjo. "Traiškytų buvikių" skonis - dieviškas. Jaučiu, jog turiu priklausomybę šiam patiekalui ... ir čiobreliams, kuriuos naudoju šiame patiekale :)
AtsakytiPanaikintipritariu, žiauriai skanu. kai tik užmatau kur mažų bulvikių - visada tik taip kepu. nebandžiau su raugintais kopūstais dar valgyti, liuks idėja, išbandysim.
AtsakytiPanaikintisu raugintai kopūstais, tai jau čia visiškas objedenije :D
AtsakytiPanaikintikazkur matytas man sitas receptas ;-)
AtsakytiPanaikintiAs virtas bulves apkepinu keptuveje, bet tavasis variantas orkaiteje turbut nei kiek ne prasciau! labai grazu!
AtsakytiPanaikintiDėkoju už nuoširdžius komentarus. Nepamirškite šio recepto, džiuginkite savo ir savo mylimų žmonių pilvus.
AtsakytiPanaikintiačiū už receptą! šian kaip tik vakarienei kaip garnyrą gaminau, visiems labai patiko :) galima ir kaip užkandį vienas valgyt, tik kad byra jos. ka-kaip norėjos man čia dar česnako įspaust ar prieskonių česnakinių užbert, jaučiu, irgi neblogai būtų. tiko ir kefyras šalia. o vasarai šalia šaltibarkščių iš viso turėtų būt pasaka :)
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi, Jurga, jog patiko. Tikra tiesa: česnakas labai tinka. Aš per spaustuką spaudžiu česnaką ant bulvių, po to aplieju aliejumi, nes kitaip jis sudega bekepant.
AtsakytiPanaikintiPanašu į Oliverio bulves :)
AtsakytiPanaikintihttp://www.jamieoliver.com/recipes/vegetarian-recipes/perfect-roast-potatoes
AtsakytiPanaikintiJill Dupleix savo receptą publikavo 2007 metais, Oliveris - 2012. Be to, receptai stipriai skiriasi.
AtsakytiPanaikinti