Bananas - nuostabus vaisius, šiais laikais prieinamas ištisus metus, nesvarbu kur begyventume. Neskubėkite išmesti pernokusius bananus. Jų minkštimas tinka pyragams ir keksiukams kepti.
Šis keksiukų receptas ypatingas ne tik bananiniu skoniu, bet ir saldžiu cinamoniniu-trupininiu paviršiumi. Keksiukai iškepa nuostabūs: vidus minkšas, nedrėgnas ir nelipnus, turtingas bananiško saldumo, su traškiais cinamoniniais lydyto cukraus krisleliais paviršiuje. Tokie bananiniai keksiukai tinka savaitgalio vėlyviems pusryčiams ar priešpiečiams arba užkandžiui, labai skanu užsigerti pienu arba prie arbatos ar kavos.
Pasinaudojau Lisos Kreft "Banana crumb muffins" receptu, pelniusiu penkias žviagždutes ir susilaukusiu šimtus komplimentų, šiek tiek jį pakeisdama, t.y. nenaudojau kepimo miltelių ir šiek tiek paderinau ingredientų kiekius. Kepiau šiuos keksiukus jau 4 kartus, šiuo metu jie skatosi mano šeimos mėgstamiausi.
Paruošimui reikia turėti 12-18 silikoninių keksiuko formelių, o jei naudojame metalines formeles, jas išklojame kepimo popieriaus krepšeliais. Aš nemėgstu, kai keksiukai išsilieja per kraštus, tai iš aprašyto kiekio gaminau 18 vidutinio dydžio keksiukų.
Ruoša trunka apie 15 min., kepimas 20 min.
Produktai tešlai:
- 1 ½ stiklinės (190 g) kvietinių miltų
- 1 arb. š. sodos
- 1 valg. Š. krakmolo
- ½ arb. š. druskos
- ½ stiklinės (110 g) ištirpinto sviesto arba 1/3 stiklinės (75 g) vynuogių kauliukų aliejaus
- ¾ stiklinės (150 g) balto cukraus (galima naudoti kiek mažiau)
- 1 kiaušinis
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 1 valg. Š. citrinų sulčių arba obuolių acto (5% stiprumo)
- 3 pernokę bananai: labai minkšti, bet nesupuvę, tokie būna, kai jų žievės tampa rudos, o vidus dar yra gelsvas, be rudų dėmių.
- 1/3 stiklinės (150 g) rudo cukraus
- 2 valg. Š. kvietinių miltų
- ½ arb. š. malto cinamono
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 1 Valg. Š. ištirpinto sviesto
Miela Segebute, dekoju uz jusu receptus, esu isbandziusi ju ne viena, ir visuomet viskas gaudavosi puikiai, kaip ir si karta, kepant bananinius keksiukus. Pasinaudojau jusu receptu, tik vietoj miltu dejau avizu dribsnius, juos pirmiau pasmulkinusi. Gavosi labai skaniai, aciu uz jusu kulinarini dienorasti :)
AtsakytiPanaikintiAciuu uz jusu komentara ir liaupses :)
Panaikinti