Dėkoju mano dukterėčiai Julytei už receptą. Julija šio patiekalo išmoko iš TV laidos vaikučiams ir man e-mailu atsiuntė recepto aprašymą. Originaliame recepte svogūnus ir kumpį reik pirma aliejuje apkepinti, be to naudojama juoda duona. Aš labiau mėgstu sultingą kumpį, ir kadangi naudoju žalius svogūno laiškus, tai tik juos supjausčiau ir sudėjau į duonoje padarytas ertmes. Taip ir riebalų mažiau susinaudoja.
Mano šeima,- vyras, vaikas ir duktė (čia senoviškai lietuviškai juos pavadinau),- labai, tiesiog labai labai susižavėjo šiuo patiekalu, jį kramtydami palydėjo "mmh-mmh-mmh" murmesiais. Tiesa, paskaninimui vaikai užsilašino ant kiaušinio ketčupo, o vyras aštraus saldžiaūgščio padažo. Man geriau patiekalo skonis atsiskleidžia be jokio padažo. Druskos nenaudojau, kadangi jos užtenka kumpyje.
Rekomenduoju paragauti ir laukiu patarimų, koks padažas geriausiai tiktų Napoleonui pusryčiaujant.
Mano šeima,- vyras, vaikas ir duktė (čia senoviškai lietuviškai juos pavadinau),- labai, tiesiog labai labai susižavėjo šiuo patiekalu, jį kramtydami palydėjo "mmh-mmh-mmh" murmesiais. Tiesa, paskaninimui vaikai užsilašino ant kiaušinio ketčupo, o vyras aštraus saldžiaūgščio padažo. Man geriau patiekalo skonis atsiskleidžia be jokio padažo. Druskos nenaudojau, kadangi jos užtenka kumpyje.
Rekomenduoju paragauti ir laukiu patarimų, koks padažas geriausiai tiktų Napoleonui pusryčiaujant.
Paruošimui reikia turėti keptuvę arba blėkutę, tinkančią kepimui orkaitėje.
Produktai:- 4 storos riekės baltos duonos, kaip rusiškas batonas, itališka filone
- 4 dideli kiaušiniai
- 50 g (4 griežinėliai) kumpio, kaip Panevėžio filė / Polska szynka / Canadian Ham
- 2 žali svogūno laiškai arba 1/4 svogūno galvos
- šlakelis ayvuogių aliejaus
- žiupsnelis juodųjų pipirų
- Paruošiame 175°C (350°F) karštumo orkaitę.
- Smulkiai supjaustome svogūną ir kumpį. Iš duonos riekių išimame minkštimą.
- Trumpai pakaitiname keptuvę ir jos dugną ištepame aliejumi. Į keptuvę sudedame išskaptuotas duonos riekes, į jų ertmes pridedame kumpio/svogūno mišinio. Dabar į kiekvieną riekės ertmę įmušame po kiaušinį.
- Šauname į orkaitę ir kepame neuždengus apie 15-20 min. Ištraukus, papipiriname ir pateikiame tuojau pat.
P.S. Palikusį duonos minkštimą galima panaudoti maltinukuose arba paruoškite "Koko-moko" vaikučiams.
Man čia tiktų olandiškas padažas.
AtsakytiPanaikintiMano mielasis mane ant rankų nešios po tokių pusryčių :))
AtsakytiPanaikintiSegebute, vis tik nesupratau, o kodėl jie yra Napoleono pusryčiai, kaip tai susiję su Napoleonu?
AtsakytiPanaikintiMindaugai, aš irgi norėčiau tai sužinoti. Šis receptas iš vaikiškos laidos, per Lietuvos TV, kurios aš nemačiau, bet savo dukterėčiai pažadėjau, jog išbandysiu ir įdėsiu į savo tinklaraštį. Lietuviškas tortas "Napoleonas" irgi nesusijęs su Napoleonu Bonapartu, bet gal tokia mada buvo 19 amžiaus pradžioje prašmatniems patiekalams suteikti Napoleono vardą?
AtsakytiPanaikinti