Sveikuoliams šio recepto nerekomenduoju: pagal visas naujų dietų teorijas tai yra blogių-blogis: jau vien riebi šoninė juk yra blogo cholesterino bomba, be to bulvių negalima derinti su mėsa, o dar baisiau jeigu šalia naudojamas toks riebus pieno produktas, kaip grietinė...
Tačiau kiekvienas medalis turi savo antrą pusę. Aš šiam patiekalui turiu aibę pateisinimų: vaikams cholesterinas reikalingas, nes tai augančio organizmo "statybinė medžiaga", lašiniai greit malšina alkį, suteikia daug energijos (lyginant su miltiniais produktais) - tad sportininkams irgi nepakenks. Bulvė yra daržovė, o daržoves juk valgyti sveika, be to, mano naudotos bulvės ekologiškos. Rozmarinas - antidepresantas, imuniteto "būsteris", unikalių geležies, kalcio junginių ir vitamino B6 šaltinis. Prie patiekalo naudota ekologiška grietinė irgi turi daug naudos - gyvuliniai riebalai pieno produktuose (sviestas grietinė, grietinėlė) yra svarbus šaltinis vitaminų A, E, K, ir D (tik ganyklose ganomų gyvūnų pieno produktuose). Tad esu tikra, jog naudos mūsų sveikatai iš šio patiekalo buvo daugiau, negu žalos, o svarbiausia: nė vienas "nevalgiukas" neliko alkanas.
Paruošimui reikia turėti kepimui orkaitėje tinkaničią blėkutę, padengtą kepimo popieriumi arba silikoniniu lakštu, 30 vnt. ar daugiau medinių smaigelių, grūstuvę, dubenį, mažą indelį padažui. Išeiga maždaug 30 kąsnelių.
Produktai:
Trigubas ingredientų kiekis. |
- 0.5 kg nedidelių raudonų lupenų bulvvių
- 0.5 arb. š. druskos
- 1/3 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 2 arb. š. žirklėmis susmulkinto šviežio rozmarino lapelių
- 1 Valg. Š. alyvuogių aliejaus
- 340 g šoninės, supjaustytos 3-4 mm griežnėliais
- 200 ml grietinės
- 3 arb. š. jūsų mėgstamo čili padažo
Paruošimas:
- Bulves nuplauname ir verdame panardintas vandenyje su lupenomis, po užvirimo tik 5 min. Išpilame vandenį, atvėsiname ir nulupame. Bulvės turi būti gana kietos.
- Susmulkintus rozmarino lapelius sutriname su druska ir pipirais grūstuvėje, kol atsiskleis rozmarino eterinių aliejų aromatas. Supjaustome bulves maždaug 2x2x4 cm stačiakampiais, sumaišome su prieskoniais ir aliejumi.
- Paruošiame 200°C (400°F) karštumo orkaitę.
- Šoninės juosteles supjaustome į 10 cm ilgio gabalėlius. Į šoninę vyniojame bulvių gabalėlius ir sutvirtiname smaigeliu. Dedame paruoštus gabalėlius ant kepimo blėkos, paliekant 2-3 cm tarpus.
- Kepame otrkaitėje apie 15-25 min., priklausomai nuo pageidaujamo šoninės traškumo. Vidury kepimo kąsnelius apverčiame.
- Nedideliame indelyje sumaišome grietinę su čili padažu - labai gerai maišyti nereikiak gražiau kai matosi raudonas sukurys baltose grietinės bagose. Skanaus!
Ar čia rūkyta šoninė?
AtsakytiPanaikintiJo, šalto rūkymo šoninė.
Panaikinti