Produktai:
- 300 g dešros pavidalo ožkos sūris
- 1/2 arb. š. raudonėlio
- 1/2 arb. š. kmynų
- 1/2 arb. š. sezamo sėklų
- 1/2 arb. š. raudonųjų čilių dribsnelių
- 1 arb. š. čiobrelio lapelių
- 1/2 arb. š. rozmarino lapelių
- Rozmarino lapelius kuo smulkiau sukarpome žirkėlmis. Visus prieskonius, išskyrus sezamo sėklas, sutriname grūstuvėje - taip prieskonių aromatui bus suteiktas intesyvesnis skonis ir kvapas. Galima trinti prieskonius tarp pirštų, tačiau kieno oda švelni, tai lengviau naudotis grustuve.
- Prieskonius sumaišome su sezamo sėklomis ir paskleidžiame ant lentutės paviršiaus. Ožkos sūrį išvoliojame prieskoniuose, kad jie padengtų visą sūrio paviršių.
- Tiekiame į stalą šalia skrebučių, krekerių, kriaušių skiltelių, vynuogių, medaus.
Gražiau skambėtų 'cilindro formos' sūris, bet tinka ir dešros :)
AtsakytiPanaikintiGardžiai atrodo, labai mėgstu ožkos sūrį su šviežiais raudonėliais vasarą.
Egle, ar kaip tik svarsčiau: kaip pavadinti - "cilindro" ar "dešros" formos? Ir nutariau, jog dešra labiau maistiškas terminas negu cilindras :)
AtsakytiPanaikintiViktorija, labai skaniai atrodo. Reikės pasidaryti, ypač mėgstu ožkų sūrį.
AtsakytiPanaikinti