Paruošimui reikia turėti bulvių grūstuvą (grotelės su tvirta vertikalia rankena virš jų) ir peilį. Išeiga 300-500 g.
Produktai:
- 1-2 avokadai, pradėję minkštėti
- 1 kietas mangas
- 1 obuolys
- 1-2 čilės pipirai (halapenio, habanero ar kt.)
- 1/2 saldaus svogūno (dideli, geltonais lukštais, neaitrūs svogūnai)
- 1/2 citrinos sulčių (2,5 valg. Š.), žaliosios skaniau negu geltonosios
- 1/2 arb. š. druskos
- sauja granato uogų (maždaug iš 1/4 granato)
- Avokadus atskiriame nuo sėklų ir žievių, tuojau pat juos apliejame citrinos sultimis, kad neparuduotų, ir sutriname grūstuvu.
- Nuskutame mango žievelę, nupjauname minkštimą nuo sėklos. Nuskutame obuolio žievelę, pjauname obuolį pusiau ir pašaliname sėklalizdžius.
- Peiliu labai smulkiai supjaustome svogūną, čiles, obuolį ir mangą. Aš nepatariu tarkuoti obuolio, nes tada "Guakamolė" bus labai pažliugusi.
- Viską sumaišome dubenyje. Apibarstome granato uogomis. Pateikiame su traškučiais, paskrudintos pitos trikampėliais. Skaniausia ir gražiausia guakamolė pirmąsias 2 val.; saugoma šaldytuve bus skani ir antrą dieną, tačiau išvaizda bus apgailėtina.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą