Paruošimui reikia turėti kepimui orkaitėje tinkančią keptuvę arba skardą.
Produktai:
- 1 kg bulvių (7 didelės)
- 4 skiltelės česnako, sutrintos
- 1 arb. š. druskos
- 1/2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 5-6 susmulkinti lapeliai rozmarino - nebūtinai
- 1 valg. Š. alyvuogių aliejaus
- Užkaičiame 430 F (220 C) laipsnių orkaitę.
- Bulves nuskutame, nuplauname ir nusausiname. Supjaustome 5 mm (1/4") storio griežinėliais, dedame į kepimo indą, pasūdome, papipiriname, pridedame česnako, jei pageidaujama - rozmarino.
- Viską apšlakstome kuo mažesniu aliejaus kiekiu ir gerai "išmasažuojame", t. y. rankomis sumaišome taip, kad visi bulvių gabaliukai pasidengtų aliejumi.
- Bulves tolygiai paskirsome po kepimo indo paviršių ir šauname orkaitėn 45 minutėms. Kepame neuždengus, kol bulvės viduj taps minkštos, o išorėje - paskrudusios.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą