Produktai:
- 300 g silkių filė, marinuotų arba sūdytų
- 2 virtos bulvės
- 1/2 stiklinės virtų pupelių
- 1 kietas obuolys
- 1 valg. Š. citrinos sulčių arba obuolių acto
- 2 pomidorai arba 2-3 rauginti agurkai, aš naudojau 15 vynuoginių pomidoriukų
- 1/2 stiklinės marinuotų kelmučių arba voveraičių, nukoštų
- 1/2 arb. š. švelnaus skonio garstyčių
- 3 valg. Š. aliejaus
- 1/3 stiklinės smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų
- druska, pipirai ir cukrus - pagal pageidavimą
- Jeigu obuolys pirktinis ir padengtas parafinu, nuskutame jo žievelę. Perpjovus obuolį į ketvičius, jį išvalome nuo sėklalizdžių, supjaustome 1 cm dydžio kubeliais, apliejame citrinos sultimis arba actu.
- Maždaug 1-2 cm dydžio kubeliais supjaustome sikes, bulves, pomidorus arba agurkus. Stambesnius grybus pjaustome į 2-3 cm gabaliukus. Dubenyje lengvai sumaišome silkes, visas daržoves, grybus ir pupeles, išskyrus svogūną.
- Puodelyje šakute suplakame garstyčias, aliejų ir prieskonius. Šiuo padažu apliejame mišrainę. Pabarstome smulkiai supjaustytais žaliais svogūnų laiškais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą