Kukurūzų burbuolės dažniausiai pateikiamos šalia Amerikos virtuvės mėsos patiekalų: kalakutienos, jautienos steiko, kepto kiaulienos kumpio. Tačiau mano vaikai yra šio patiekalo fanatikai ir mes kukurūzų bubuoles valgome su vištiena, maltinukais, pietums prie salotų ir šiaip užkandžiaujant. Paragaukite nors kartą ir niekada abejingai nepraeisite pro kukurūzų burbuoles prekystalio lentynoje.
Šviežiai nuskinti kukurūzai yra saldūs ir sultingi, ilgainiui burbuolėse cukrus pavirsta krakmolu, jos džiūsta. Šaltai laikomos burbuolės ilgiau išlieka šviežios. Perkant burbuoles svarbu žiūrėti, kad jose nebūtų melsvo pelėsio arba rudo pūvio. Su kirminuku burbuolė bus ekologiškesnė ir saldesnė.
Vakarienei aš pateikiu po vieną kukurūzo burbuolę asmeniui, o per šventes, kai stalas užgultas gausa kitų patiekalų, burbuoles laužiu pusiau, - apskaičiuoju, kad vienam asmeniui užteks vienos puselės. Palikusios burbuolės šaldytuve išlieka šviežios 2-4 dienas, grūdelius apipjausčius peiliu juos galima panaudoti salotose, mišrainėse ir sriubose.
Produktai:
- 4 didelės kukurūzų burbuolės
- 50 g sviesto arba vynuogių kauliukų aliejaus
- 1/2 arb.š. druskos
Paruošimas:
- Kukurūzų burbuoles išvalome nuo lapų ir ūselių, nupjauname stiebo likučius iki pat grūdelių lygio.
- Burbuoles vienu sluoksniu išdedame plačiame puode arba keptuvėje. Pilame verdančio vandens, kad apsemtų tik iki pusės, pasūdome, sandariai uždengiame dangčiu ir verdame garuose 1-5 min. - priklausomai nuo kukurūzų rūšies: šviesesnės burbuolės (baltos ir gelsvos) verda trumpiau negu tamsios (geltonos ir rudos).
- Išpilame vandenį, burbuoles iš visų pusių aptriname sviesto gabaliuku arba apliejame aliejumi. Skanaus!
Jeigu pamėgsite šį patiekalą, pravartu įsigyti smeigtukų rinkinį: įsmeigus į burbuolę iš abiejų pusių po smeigtuką, labai patogu laikyti pirštais.
kamane. Man kukuruzu burbuoles labai skanios. Bet as garnyrui retai naudoju. Issiviriau, i ranka ir grauziu. viskas. Skanu, maistinga,sotu. Mes burbuoles vezames i papludymi uzkandai. As dar pilnai "nenurengus" burbuoles, tik pasalinus storus lapus, palieku, plona sluoksni lapu, metu i mikrobange 5 min. Istraukiu, "nurengiu", pabarstau druska ir valgau.Skanu be galo
AtsakytiPanaikinti