Kumpio or paprikos mišrainė su kukurūzais. |
Šiame recepte yra trys esminiai ingredientai:
- kumpis arba palendrica (lietuviškai pastrieniai), kaip "Panevėžio filė";
- saldžiosios paprikos; šiaip tinka bet kokios, bet skaniau storakiautės sultingos raudonosios arba geltonosios;
- majonezas - skaniausia naudoti švelnaus skonio alyvuogių aliejaus majonezą.
Paruošimas žaibiškas. Reikia turėti dubenį, lentutę, peilį. Išeiga apie1 litras mišrainės.
Produktai:
- 200 g karšto rūkymo sultingo kumpio arba "Panevėžio filė"
- 1 vnt. raudona paprika / saldusis pipiras
- 1 indelis (425 ml) konservuotų kukurūzų
- 300 g marinuotų agurkų (arba naudojame dar vieną papriką)
- 100-150 g svogūnas ar poras
- kuokštas petražolių
- 3 Valg. Š. švelnaus skonio majonezo
- 1/4 arb. š. druskos
- 1/4 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Susmulkiname 1 cm kubeliais kumpį, agurkus, svogūną. Kuo smulkiau supjaustome petražolių lapelius, kietus kotelius pašaliname.
- Visus ingredientus išmaišome dubenyje. Tiekiame į stalą tuojau pat. Mišrainė yra skanesnė kambario temparatūros, tačiau ją galima šaldytuve laikyti ir suvartoti 3 dienų bėgyje.
Labai patiko!
AtsakytiPanaikinti