Puslapiai

2014-12-16

Kalėdinės salotos


Panašių receptų aibę rasite Interneto platybėse. Aš savo namuose "prisijaukinau" būtent šį variantą, tad dalinuosi su jumis, tikiuosi, kad aš neliksiu vieniša šių salotų gerbėja.

Šiose salotose naudojami visi super-vitamininiai ingredientai, o patiekalo spalvos tinka Kalėdiniam stalui papuošti.

Apie lapinius kopūstus (kale arba borecole - angl.) jau anksčiau rašiau, apie avokadus irgi jau anksčiau rašiau. Apie granatus reiks parašyti, sėklas iš granatų gvildename šitaip.

Paruošimui reikia turėti dubenį, peilį, kulinarines žirkles - nebūtinai, citrusų žievelės gramžtuką arba sūrio tarką, sriubinį šaukštą - avokadui išskobti, granato sėkloms iš vaisiaus puselių iškratyti ir citrinos sultims kartu su tirščiais išgremžti. Dar labai praverčia salotų džiovinimo karuselė - bet kokiems lapams nusausinti.

Produktai:

  • 1 ryšelis (200 g) lapinių kopūstų  (kale - angl.)
  • 1 vnt. avokadas
  • 1/2 stiklinės (ar daugiau) granato vaisiaus sėklų
  • 1/2 pankolio gumbo (80 g)
  • 1 vnt. citrina
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 1/2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 30 ml jūsų mėgstamo aliejaus arba aliejų mišinio (Extra Virgin alyvuogių, kanapių, juodgrūdės...)

Paruošimas:

  1. Lapinius kopūstus nuplauname, pirštais nubraukiame lapus nuo kietų stiebų, išsukame karuselėje, kad nevarvėtų nuo jų vanduo. 
  2. Nutarkuojame citrinos žievelės geltoną dalį. Pjauname citriną pusiau ir šaukštu išskobiame visus tirščius kartu su sultimis (skilteles skiriančios plėvelės turi likti citrinoje - jų nenaudojame).
  3. Plonais griežinėliais supjaustome pankolį.
  4. Lapinius kopūstus tiesiog dubenyje sukarpome žirklėmis, kad maždaug liktų vieno kąsnio gabaliukai. Pankolį, citrinos žievelės tarkius ir lapinius kopūstus dubenyje pasūdome, papipiriname, apliejame pasirinktu aliejumi ir puse citrinos tirščių kiekiu. Salotas "išmasažuojame" ranka, kad citrinos sultys gerai pasiskirstytų. Paliekame 5 min. skoniams persisunkti.
  5. Tuo tarpu išskobiame ir 2 cm kubeliais supjaustome avokadą, beriame avokado kubelius į dubenį ant žalumynų ir tuojau pat apliejame likusiu citrinos sulčių kiekiu - kad avokadas neruduotų.
  6. Išgvildename granato sėklas, jas beriame ant salotų. Puošiame pankolio "plunksnele". Skanaus!

1 komentaras:

  1. Margarita12/22/2015

    Mano šeimynos labai mėgstamos šios Kalėdinės salotos. :) Kiekvienais metais tokias salotas tenka gaminti.

    AtsakytiPanaikinti