Puslapiai

2011-02-06

Sumuštiniai su avokadu


Jūsų dėmesiui lietuviškas patiekalas su avokadu, labai sveikas, maistingas ir gaivus. Idėjos autorė - Aušra O. Ačiū, Aušrut! Aš Aušros idėją papildžiau, išvysčiau, materializavau ir jums čia pateikiu.
Mano virtuvės eksperimentais buvo nustatyta, jog tik nurodytų produktų junginyje išgaunamas tinkamas, t.y. puikus, sumuštinių skonis. Taigi, jeigu bandysite keisti ingredientus, drąsiai galite patentuoti savo naują receptą. Šie sumuštiniai tinka pusryčiams ir ypatingoms progoms. Jeigu sumuštinukai ilgiau tupės ant vaišių stalo, nepašykštėkite citrinos sulčių avokadų apšlakstymui, mat tie atėjūnai avokadai turi ydą ilgainiui pradėti ruduoti.
Išeiga - viena porcija. Paruošimui reikia turėti bukagalį ir aštriabriaunį peilius, sriubinį šaukštą.
Produktai:
  • 2 riekės ruginės duonos, kaip "Ajerų", "Močiutės" arba rūpių grūdų
  • 1 valg. Š. švelnaus skonio majonezo arba veganezo
  • 1/2 avokado
  • 1 arb. š. citrinos sulčių
  • 3 riekutės pomidoro
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis pipirų - nebūtinai
Paruošimas:

  1. Avokado puselę supjaustome griežinėliais (apie tai, kaip pjaustomi avokadai skaitykite čia), išdedame ant lėkštės ir apšlakstome citrinos sultimis.
  2. Ant duonos riekės dosniai tepame majonezo arba veganezo. Išdėliojame avokado griežinėlius, ant jų - pomidorų griežinėlius. Pasūdome ir papipriname. Riekę pjauname į 3-4 dalis ir pateikiame prie arbatos.

      1 komentaras: