Puslapiai

2013-10-15

Rudeninis obuolių įdaras




Šis patiekalas gali būti panaudotas pyrago įdarui, pvz. su kapota tešla, arba galima jį valgyti iš stiklinėlės, po plaktos grietinėlės kepure arba su vanilinių ledų burbulu. Recepto privalumai: 
  • žaibiškai paruošiamas desertas, 
  • gera proga sunaudoti rudeninį obuolių perteklių, 
  • receptui naudojami prieskoniai - tai vaistai nuo rudeninių virusų. 
Obuoliai išvoliojami cukraus ir prieskonių mišinyje ir lengvai pakepiname sviestuke, viduje obuoliai lieka kieti, tik iš išorės pasidengia suminkštėjusia karamelizuota plėvele. Labai skanu! Aš galiu valgyti šį patiekalą ryte puryčiams - prie kavos, dieną pietums - su varške ar jogurtu, o vakare kaip prašmatnų desertą - su vaniliniais ledais.

Vaikai labai noriai valgo šitą  patiekalą, o svarbiausia - mažiau jiems varva nosytės.

Paruošimui reikia turėti didelį dubenį, didelę keptuvę, mentelę. Išeiga: įdaras 2 pyragams arba 8 desertai stiklinėse.
Ingredientai:


Paruošimas:
  1. Obuolius supjaustome ketvirčiais, pašaliname sėklalizdžius ir kotelius. Dabar obuolius supjaustome 2 cm kubeliais.
  2. Dubenyje sumaišome cukrų su kitais prieskoniais. Beriame obuolių kubelius ir viską gerai išmaišome, kad obuolių gabalėlių šoneliai pasidengtų prieskoniais. Paliekame 10 min. skoniams persisunkti.
  3. Virš didesnės nei vidutiniškos liepsnos įkaitintoje keptuvėje ištirpiname sviestą. Beriame obuolius ir kepame juos nuolat vartant mentele apie 3-5 min. Obuolių sultys turi sutirštėti, obuolių kubeliai turi pasidengti lipnia ruda plėvele. Obuolių kubeliai turi išlikti kieti.
  4. Tiekiame į stalą ar naudojame pyrago įdarui tuojau pat, arba atšaldžius - priklausomai kaip reikalauja receptas. 
















Pabaigai mano dukrelė visus jus kviečia pasiklausyti rudos ir rudeniškos dainos "Ką sako lapė?"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą