Puslapiai

2013-02-03

Salotos "Coleslow"

Gaivios ir traškios, sultingos ir lengvos salotos "Coleslow" (tariasi "kolslou") Amerikos restoranuose yra labai dažnas garnyras prie keptos žuvies, krevečių, žuvies arba krabų mėsos maltinukų ir kitų jūros gėrybių arba vištienos patiekalų. Jūs turbūt ragavote šių salotų variantą, jeigu lankėtės KFC restorane. Šį patiekalą į Amerikos kulinarinį lobyną įvedė Olandai imigrantai. Originaliame recepte "Coleslow" salotose aštrumui naudojami krienai, o saldumui - tarkuotos morkos. jeigu aštrumo perdaug - dedama grietinės, rūgštumui palaikyti - pilamas actas. Aš naudoju saldžiai marinuotus aitriuosius pipirus - iš jų turiu ir aštrumo, ir saldumo, o jų marinatas atstoja actą recepte.

Šios salotos skaniausios atšaldytos, jas suvartoti reikia 1-2 dienų bėgyje, kol kopūstas traškus, nesuvytęs. Salotų skonyje turi jaustis daugiau saldumo negu sūrumo.

Yra aibė įvairių šio patiekalo receptų, jeigu pasidairysite Interneto platybėse. Tačiau mano šeimai patinka paprasčiausias, žaibiškai paruošiamas, kur kopūstas derinamas su marinuotomis čilėmis; aš marinuoju čiles daugiau saldžiai, tad man nei cukraus nereikia dėti, jokio kito skonio netrūksta, o svarbiausia, jog nenustelbiamas kopūsto gaivumas. Labai smagu šiomis salotomis paįvairinti savo meniu, juk atsibosta kasdien valgomi pomidorai ir agurkai. Jeigu gaminate "Balandėlius", tai palikę kopūstų viduriukiai puikia tinka "Coleslow" salotoms pasigaminti.

Išeiga 4-8 porcijos, priklausomai nuo valgytojų alkanumo ir kitų patiekalų kiekio.
Paruošimui reikia turėti pjaustymo mandoliną / arba medinę lentutę ir labai aštrų peilį, kaip "Santoku", didelį dubenį, kulinarines žirkles.
Produktai:
  • 1/2 šviežio kopūsto gūžės (0,5 kg)
  • 4 Valg. Š. alyvuogių majonezo
  • 3-4 vnt. marinuotos čilės
  • 3-4 Valg. Š. čilių marinato iš to pačio indelio, kur buvo čilės
  • 1 arb. š. druskos
  • 2-8 arb. š. cukraus (ragaukite pagal savo skonį)
Paruošimas
  1. Mandolinos ašmenimis žiuljenuojame (pjaustome plonais šiaudeliais) kopūstą.
  2. Žirklėmis susmulkiname marinuotas čiles (aitriąsias paprikas).
  3. Visus ingredientus sumaišome dubenyje ir paliekame šaltai mažiausiai 30 min. - skoniams persisunkti. 


2 komentarai:

  1. Anonimiškas5/25/2013

    LABA DIENA
    NOREJAU PAKLAUSTI AR SKONIS NENUKENTES NAUDOJANT PAPRASTA MAJONEZA?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš esu labai išranki majonezo skoniams, esu ir geriausius patiekalus sugadinusi prastu majonezu, tad daugiau nerizikuoju. Naudokite savo mėgstamą rūšį, be papildomų prieskonių. Man šioms salotoms tinka tik labai švelnaus skonio majonezas, kartais būna pirkti tokie tiršti, beveik saldūs majonezai. Hellmann's majonezas be priedų irgi tinka. Alyvuogių aliejaus majonezas suteikia švelnaus prieskonio - visiškai tinkančio šioms salotoms.

      Panaikinti