Puslapiai

2012-09-13

Vištienos "Kari" kotletai



Už šį receptą dėkoju savo anytai, tačiau ji nėra šio patiekalo autorė, nes ją išmokino josios bendradarbė.

Vištiena iškepa labai sultinga ir prieskoninga, prezentabiliai atrodanti, tinka svečiams pavaišinti, gerai dera su virtais ryžiais arba makaronais. Mano vaikams labai tiko šis patiekalas, kartais juk norisi kažko egzotiško paįvairinimui.

Paruošimui naudojamas karis - taip vakariečiai vadina rytietiškus prieskonių mišinius. Tačiau kiekviena save gerbianti indė, prie namų auginasi kari medelį, kurio šviežių lapelių skonis nieko bendra neturi su tuo pačiu vardu vakariečiais pramintu mišiniu.

Mano recepte siūlomas "Kari" prieskonių mišinys gali būti pakeistas pirktiniais "Vištienos prieskoniais "Santa Maria" - būtent šiuos miltelius naudoja mano anyta ir jos bendradarbė. Tiems, kas vengia mononatrio gliutamato E621, siūlau patiems pasigaminti naminį mišinuką, pagal receptą įrašo apačioje.

Paruošimui reikia turėti mėsos plaktuką, indelį su dangčiu - mėsos marinavimui, keptuvę.
Produktai:
  • 4 vištienos krūtinėlės puselės, be kaulų ir odos
  • 1 arb. š. druskos
  • 1/2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 2 kiaušiniai
  • 2 Valg. Š. krakmolo
  • 5 Valg. Š. majonezo
  • 1 arb. š. "Kari" prieskoninio mišinio (arba "Vištienos prieskonių "Santa Maria")
  • 50 ml kepimui skirto aliejaus
Paruošimas:
  1. Mėsą nuplauname ir nusausiname. Iš išorinės pusės (kuri yra lyg padengta nematoma plėvele) lengvai išmušame plaktuko stambiais krumpliais. Nuplaktą mėsą išvoliojame druskos ir pipirų mišinyje. 
  2. Indelyje šakute suplakame kiaušinius, krakmolą, majonezą ir "Kari" prieskonius. Turi gautis ryškiai geltonas padažas. Šiame padaže išvoliojame vištienos gabalus. Paliekame šaltai marinuotis min. 2 - max. 48 val.
  3. Keptuvėje virš didesnės nei vidutiniškos liepsnos gerai įkaitiname aliejų.  Tikriname įmerkus medinio šaukšto galą - apie jį turi kilti burbuliukai. Krūtinėles dedame į įkaitintą aliejų keptuvėje vienu sluoksniu, nenuvarvinus marinato. Kepame krūtinėles iš abiejų pusių po 4-5 min. Pateikiame karštas.
  4. Palikusius kotletus kitą dieną atšildome keptuvėje po dangčiu, pripylę šlakelį vandens. Supjaustome juostelėmis ir pateikiame ant "Cezario salotų", pvz.


"Kari" prieskonių mišinys:
Naudojami sausi prieskonių milteliai, visų ingredientų dedame maždaug vienodais kiekiais, arba labiau mėgstamų prieskonių naudojame daugiau.

  • raudonosios paprikos milteliai
  • kalendra (coriander - angl.)
  • kurkuma arba ciberžolė (turmeric - angl.) 
  • ožragė (шамбала - rus., fenugreek - angl.)
  • maltas kuminas (cumin - angl.)
  • maltos pankolio sėklos (fennel - angl.)
  • česnako milteliai
  • svogūno arba/ir poro milteliai
  • šviežiai malti juodieji pipirai
  • cukrus
  • atitinkamai apie 40% visų anksčiau sudėtų prieskonių kiekio - druska

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą