Puslapiai

2011-01-20

Vištienos iešmukai europietiškai

Tikiuosi, kad jums tai bus naujas receptas: vištienos iešmukai be sojos padažo, be sazamo sėklų ir žuvies padažo (fish sauce). Interneto platybėse atitikmenų neradau, todėl skelbiu savo receptą. Salotose ir mėsos marinavime aš dažnai naudoju skystį iš marinuotų aštriųjų pipirų (čilės ar kt.) stiklainiuko. Tačiau malti pipirai irgi tinka.
Išeiga: 12 mažų užkandinių iešmukų. Paruošimui reikia turėti didelę keptuvę ir kulinarines žnyples.
Produktai:
  • 200-300 g vištienos krūtinėlės mėsos (viena didelė krūtinėlė)
  • 6 bambukiniai iešmukai, perkirpti pusiau
  • 1-2  skiltelės česnako
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 1/2 arb. š. maltų juodųjų ir raudonųjų pipirų mišinio arba 1 arb. š. čilių marinato
  • 1 valg. Š. Vorčesteršyro padažo
  • 1 valg. Š. šerio, arba Bakardi romo, arba balto vyno, arba citrinų sulčių
  • 2 valg. Š. alyvuogių aliejaus
Paruošimas:
  1. Vištienos krūtinėlę pjauname išilgai į 2-3 cm juosteles. Dabar juosteles pjauname pusiau. Kiekvieną mėsos šmotelį pasmeigiame ant iešmuko.
  2. Dubenėlyje sutriname česnaką su druska, pridedame pipirų, Vorčesteršyro padažo ir citrinos sulčių arba vyno. Mišinį šakute suplakame. 
  3. Vištieną išvoliojame padaže iš visų pusių ir paliekame marinuotis 30-60 min. 
  4. Keptuvėje virš didesnės nei vidutiniškos liepsnos įkaitiname aliejų. Vištienos iešmukus kepame iš visų pusių po 2-3 min. Iškepusius iešmukus dedame į lėkštę.
  5. Dabar keptuvėn supilame marinatą ir 100 ml vandens. Maišydami užviriname padažą ir paverdame 2-3 min. Padažu apliejame iešmukus lėkštėje.

















    1 komentaras:

    1. Anonimiškas11/09/2011

      Jau tris kartus ruošiau šituos iešmukus ir visada šeima buvo sužavėta. Ačiū už gerą receptą. O kaip paprasta, niekas netiki.
      Nijolė iš Vilniaus

      AtsakytiPanaikinti