Puslapiai

2010-12-21

Silkių sumuštiniai


Silkių sumuštiniai - tai lengvai ir greitai paruošiamas užkandis šventiniam stalui, tačiau dėl savo paprastumo bei malonaus skonio mano namuose jis tapo kasdieniniu valgiu. Aš pasidarau šių sumuštinių, kai tik staiga labai užsimanau silkės ir galiu kentėti be jos lygiai 3 minutes. Mažas stiklainiukas su švediška marinuota silke mano šaldytuvo gilumoje visada atrandamas.
Jeigu gaminsite šį patiekalą Kūčioms, naudokite veganišką majonezą, t.y. be kiaušinio ir pieno produktų.
Produktai:
  • 6 riekutės prancūziškos begtės (baguette - pranc.) arba kitokios kvietinės duonos
  • 1 valg. Š. majonezo arba veganezo
  • 1 pomidoras
  • 6 gabalėliai marinuotos arba sūdytos silkės filė (filet - pranc.), maždaug 2x2 cm dydžio
  • 6 petražolių lapeliai
Paruošimas:
  1. Labai karštoje orkaitėje arba tosteryje 4-5 min. paskrudiname duoną.
  2. Pomidorą statmenai jo akutei supjaustome apvaliais griežinėliais.
  3. Ant duonos riekučių užtepame majonezo arba veganezo, uždedame griežinėlį pomidoro, sikės filė gabalėlį ir papuošiame petražolės lapeliu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą