Puslapiai

2010-11-26

Sumuštinis su baklažanu

Kai kas pasninkauja dėl religinių įsitikinimų, kiti - iš meilės gyvūnams, kai kas nevalgo gyvulinių produktų siekdami detoksikuoti organizmą, t.y. apsivalyti nuo susikaupusių žalingų medžiagų. Mano atveju,- tai kelionė į vegetarizmą, kuri labai nelengva, panaši į rūkoriaus pastangas mesti rūkyti. Man kiekviena diena be gyvulinių produktų, - tai gera savijauta ir fizinis lengvumas, sutaupyti pinigėliai - juk veganiniai patiekalai kainuoja pigiau, bei gamtos atokvėpis nuo prievartos.
Šis sumuštis skanus ir maistingas, t.y. pateisinantis daugelio mėsaėdžių lūkesčius. Labiausiai tinka šalia puodelio saldžios arbatos su citrina.
Sudėtis:
  • 1/2 paplotėlio naan duonos, tinka bet kokia kita duona, arpa pitos "kišenėlė"
  • 1 griežinėlis kepto baklažano
  • 1 valg. Š. humuso (gaminamas iš avinžirnių ir tahini tyrės)
  • 1 sauja smulkių salotų lapelių
  • 2 griežinėliai pomidoro
  • 2 griežinėliai balto ar mėlynojo svogūno - nebūtinai
  • 1 žiupsnelis druskos
Paruošimas: 
  1. Duoną 2-3 min. paskrudiname 220°C karštumo orkaitėje arba tosteryje. 
  2. Perpjauname duoną pusiau. Vieną pusę dosniai tepame humusu. Dedame salotų lapelių, baklažano griežinėlį, svogūno, pomidorus, pasūdome. Užvožiame likusia duonos pusele. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą