Puslapiai

2010-11-24

Provanso žolelės


Herbes de Provence iš prancūzų išvertus reiškia "Provanso žolelės". Šis prieskonių mišinys gimė tais pačiais metais, kaip ir aš - 1970 - tačiau, esu tikra, gyvens kulinarijos lentynose žymiai ilgiau negu aš ar mano receptai.

Provanso žolelių mišinys naudojamas antienai, avienai, daržovių troškiniamas ("Ratatouille") arba ruošiant daržoves ant grilio. Netinka paskaninti jau paruoštam maistui.

Levandų žiedų daug kas nemėgsta, tad galima jų naudoti mažiau arba išvis nenaudoti. Man užtruko laiko pamėgti levandų skonį. Geriausia pradėti ragauti karamelizuotame cukruje padažytas šviežias levandų žiedų smilgas (unikalus desertų papuošimas). Kai pamėgsite levandų skonį, pradėsite jo pasiilgti, gal prisiminsite ir šį receptą.

Visi sudedamieji prieskoniai turi būti sausi.
Sudėtis:
  • 2 Valg. Š. čiobrelio (thyme)
  • 2 Valg. Š. raudonėlio (oregano)
  • 2 Valg. Š. dašio (savory)
  • 1 Valg. Š. levandų žiedų (lavender) - nebūtinai
  • 1 Valg. Š. pankolio (fennel) arba krapų sėklų - nebūtinai
  • 1 arb. š. rozmarino 
  • 1 arb. š. baziliko
  • 1 arb. š. prieskoninio šalavijo (sage)
Sumaišome visas žoleles ir saugojame sandariame indelyje, užrašę pavadinimą ir gamybos datą. Šviežiai sudžiovintos žolelės turi išlikti kvapnios apie 1-2 metus.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą