Puslapiai

2010-10-26

Šviežių kopūstų salotos

Kopūstų salotas ruošiu tiek eilinei dienai, tiek šventėms. Nežinau, kame čia šuo pakastas, bet mano kopūstų salotas giria labiau, nei šalia ant stalo stovinčius įmantrius ir egzotiškus patiekalus. Turbūt veikia senovės rytų išminties principas - tobulybė paprastume. O gal mūsų skrandžiai žino, kas yra sveikiausia?

Produktai:
  • 1/2 vidutinio dydžio baltagūžio kopūsto, maždaug 0,5 kg
  • 1/2 paprikos (geriausiai tinka raudonoji, geltonoji arba oranžinė)
  • 1 citrina (arba 1/2 geltonosios citrinos + 1/2 žaliosios citrinos)
  • 1 arb. š. rupios druskos
  • 1 arb. š. cukraus
  • 3 valg. Š. vynuogių kauliukų arba avokadų aliejaus
  • 1 didelė morka - nebūtinai
  • kuokštelis petražolių - nebūtinai
  • 1 valg. Š. čilių marinato, arba 1 arb. š. džiovintų čilių krislelių - nebūtinai
Paruošimas
  1. Kopūstą, papriką ir morką supjaustome 3 cm ilgio plonomis juostelėmis (žiuljeno stiliumi). Morką galima sutarkuoti burokine tarka, bet supjausčius juostelėmis peiliu atrodytų gražiau.
  2. Petražolių kotelių nenaudojame, lapelius smulkiai sukarpome žirklėmis.
  3. Sūrio tarka lengvai aptarkuojame citrinų žieveles, išspaudžiame sutis. Citrusų žievelių tarkius ir petražoles dedame į salotas.
  4. Salotas pasūdome, papipiriname, pasaldiname, apliejame aliejumi ir citrinų sultimis, gerai išmaišome ir paliekame skoniams persisunkti mažiausiai 20 min. 
  5. Šios salotos, laikomos šaltai, išlieka skanios, traškios ir šviežios iki 4 dienų. 

      13 komentarų:

      1. Anonimiškas12/30/2011

        skanu,grazu,prabangu-neturiu zodziu........:D:D:D:D:D:D:D:D :S:S:S:S:S:S:S:S :P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P

        AtsakytiPanaikinti
      2. Nuostabus receptas, as jas valgau kiekviena savaite . Padeda man numesti svori :)

        AtsakytiPanaikinti
      3. Mindaugai, džiugu, jog ir jums patiko. Švieži kopūstai ne tik reguliuoja svorį, suteikia organizmui vitaminų ir išvalo nuo šlakų, jie dar yra dar puikus antiparazitinis vaistas. Ne veltui beveik visi tradiciniai lietuviški, vokiški ir lenkiški kiaulienos patiekalai tieikiami kartu su kopūstais. Tas "kažkas", kad vesiasi kiaulienos mėsoje, dešrose ir kumpiuose, neišgyvena kopūsto terpėje :) (vengiu tikrų pavadinimų, nes nenoriu sugadinti apetito) :)))

        AtsakytiPanaikinti
      4. Anonimiškas4/11/2014

        labai labai patiko :)

        AtsakytiPanaikinti
      5. Kanada6/29/2014

        Aciu labia patiko super tik norejau patarti svogunu megejams- as dar idejau raudono svoguno galvute, grozis ir skonis neispasakytas. skanaus!!!

        AtsakytiPanaikinti
      6. Anonimiškas4/13/2015

        Neskanu,nusivyliau,ir druskos cia per daug :(

        AtsakytiPanaikinti
        Atsakymai
        1. Pirmą dieną gali jaustis druskos perdaug, antrą dieną bus kaip tik. Aš pirmos dienos valgymui įdedu šiek tiek mažiau druskos, o vakare prieš statydama salotas į šaldytuvą dar papildomai pasūdau. Kitas būdas, jeigu jums pasirodė per daug druskos - įtarkuokite papildomai dar vieną saldžią morką arba vieną saldžią sultingą papriką.

          Panaikinti
      7. Super!!!! Esu nestuke, tai man kaip tik sis skonis :). Aciu.

        AtsakytiPanaikinti
      8. Anonimiškas8/03/2016

        Super tikrai! Tik zieveles truputi per daug pritarkavau, bet labai skanu visviena!

        AtsakytiPanaikinti
      9. Anonimiškas10/07/2018

        aciu!!! labai skanu ir dabar gaminsiu labai daznai.

        AtsakytiPanaikinti
        Atsakymai
        1. Aš turiu naują šviežių kopūstų salotų su kale receptą. Pastaruoju metu "užsikabliavau", labai dažnai gaminu. Tikiuosi, kad jums irgi patiks. [http://segebute.blogspot.com/2018/10/kopusto-kale-ir-obuoliu-salotos.html]

          Panaikinti
      10. Gaminau su raudonu kopūstu. Visiems labai patiko!

        AtsakytiPanaikinti