Puslapiai

2010-10-26

Balzaminis vinegretas

Mišinukas nepamainomas mėsai marinuoti, keptoms daržovėms ir salotoms apilieti, ypač jeigu salotose yra tam tikro kartumėlio, kaip pvz. graikinių riešutų, ridikėlių, gražgarsčių (arugula) arba radikijo (radicchio - burokėlių spalvos karčiosios salotos).

Produktai:
  • 30 ml balzaminio acto
  • 60 ml alyvuogių aliejaus
  • 1/2 citrinos sulčių - nebūtinai
  • 1 arb. š. rudo cukraus - nebūtinai
  • 1 skiltelė česnako - nebūtinai
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 1/2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
Paruošimas
  1. Česnako skiltelę sutraiškome ir pertriname kartu su druska.
  2. Visus produktus dubenėlyje sumaišome ir gerai suplakame šakute arba stipriai supurtome indelyje su sandariu dangteliu. Druskos ir cukraus kristalai turi būti ištirpę, aliejus ir actas - susijungę į emulsiją.
  3. Padažą galima laikyti savaitę ar ilgiau šaldytuve, uždarame indelyje, prieš naudojant vėl gerai išplakti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą