Šios salotos labai tinka šalia sūdytos arba rūkytos lašišos bei kitų žuvies patiekalų. Jos tinka ir vaikams: maniškiai, nors išrankūs, valgo pankolio salotas su džiaugsmu. Uždarame indelyje, šaldytuve pankolio salotos išlieka šviežios 4 dienas.
Produktai:
- 2 pankolio "galvos"
- 1 didelė citrina
- 1/2 arb. š. rupios druskos
- 1/2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 2 valg. Š. alyvuogių aliejaus
Paruošimas:
- Nuskabome aplink pankolio galvas esančias gražesnes plunksnines šakeles.
- Nuo citrinos nutarkuojame geltoną žievelės sluoksnį. Pjauname citriną pusiau ir išspaudžiame sultis.
- Nupjauname pankolio stiebus virš atsišakojimų. Likusius pankolio stiebus ir galvas smulkiai supjaustome juostelėmis, lyg kopūstą. Aš pjaustymui naudoju mandoliną - lentelę su lygiagrečiai jos paviršiui įtaisytu peiliu - labai pavojingas, bet gelbstintis ruošoje įrengimas.
- Salotas pasūdome, papipiriname, apšlakstome citrinos sultimis, aliejumi, lengvai išmaišome.
- Papuošiame citrinos žievelės tarkučiais ir žaliomis pankolio šakelėmis.
Skoniui ir spalvai paįvairinti pasirinkite vieną iš sekančių priedų:
- 1 šiaudeliais supjaustyta morka
- 1/2 gūžės raudono (violetinio) kopūsto, supjaustyto smulkiais šiaudeliais
- 1 gūžė radikio (radicchio - tamsiai violetinės, karstelėjusio skonio kopūstinės salotos), supjaustyta
- 1-no greipfruto minkštimas
- 6-8 ridikėliai, supjaustyti šiaudeliais
- 200 g žalių įstrižai supjaustytų ankštinių pupelių
- 100 g stambiai sukapotų migdolų
Skanu!
AtsakytiPanaikintiTik citrinos dėjau mažai, užpyliau šlakelį austrių padažo.
Fantastika.
Ak, ponia Segebute, sias salotas gaminu jau gal 5 metus, ir jos visuomet puikios. Siemet pagaliau jau reikia padekoti uz recepta :)) Aciu aciu aciu ir laimingu Naujuju Metu
AtsakytiPanaikintiDžiugu žinoti, kad ir kitiems patinka mano paprasti receptai. Aš dar gaminu panašias pankolio salotas su paprikomis ir šviežiomis halapenjo čilėmis - viską pjaustau plonomis juostelėmis-pusžiedžiais; ir dar kitas variantas su belgiškais endivais (kitaip vadinama cikorinės salotos). Abu variantai labai lengvi ir skanūs, papuoš kasdieninį ar šventinį stalą.
PanaikintiLabai skanu!Dėkui!
AtsakytiPanaikintiNeįtikėtinai gardu ir nėra anyžiaus skonio!
AtsakytiPanaikinti