Patiekalo tirštumui labai tinka pridėti aštraus padažo kaip "Louisiana Hot Sauce" arba bet kokio tirštesnio raudono aštraus meksikietiško padažiuko. Jeigu tokio neturite, tada 1/3 pomidorų sumalkite arba sutrinkite grūstūvėje, o likusią dalį smulkiai supjaustykite.
Salsa valgoma kaip priedas su sekančiais patiekalais:
- su kukurūzų čipsais,
- su paskrudintais tortiljos (tortilla - isp.) trikampėliais,
- ant fermentinio arba varškės sūrio griežinėlio,
- su varške,
- ant kiaušinienės arba omleto,
- salsa įdarytos virto kiaušinio baltymo puselės,
- ant orkaitėje keptų bulvių, kartu su grietinės "kepure", mmmm...
- ant suplėšytų salotų lapelių salsos kauburėlis - tai ir salotų dalis, ir padažas,
- ant keptos vištienos arba kalakutienos krūtinėlės,
- ant keptos lašišos,
- salsa įdaryti žaliosios paprikos "laiveliai" - šaltas užkandis prie tekilos,
- ant hikamos (jicama - isp.) griežinėlių,
- ant agurko,
- su virtomis pupelėmis,
- įmaišius į paruoštą šiltą kuskusą arba kinvą (quinoa),
- su virtu ar keptu kalafioru,
- su garintu brokoliu,
- su keptais aguročiais arba cukinijomis,
- ant kepto baklažano griežinėlio,
- su Meksikos virtuvės patiekalais: taco, quesadilla, enchilada, burrito, fajitas, nacho...
Produktai:
- 1-2 vnt. "Serano" arba "Halapenjo" čilės pipiriukų
- 1 skiltelė česnako
- 1/2 arb. š. druskos
- 0.5 kg pomidorų
- kuokštas kalendros (silantro) lapelių
- 1/4 baltojo arba mėlynojo svogūno
- 2 valg. Š. žaliosios citrinos (laimo) sulčių
- 2 valg. Š. aštraus padažo, kaip "Louisiana Hot Sauce" - nebūtinai
- Pašaliname iš čilių sėklas - tai sumažins patiekalo aitrumą.
- Česnako skiltelę iki tyrelės sutriname su druska.
- Pomidorus, išvalytas čiles, kalendros lapelius ir svogūną supjaustome 5 mm kubeliais arba sukapojame kapokle. Visus ingredientus dubenyje apliejame citrinų sultimis ir, jei pasirinkome, Luizianos padažu, lengvai išmaišome ir tuojau pat pateikiame.
- Salsa išlieka šviežia apie 2 dienas, jei saugoma šaldytuve.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą