Šiai salstelėjusiai mišrainei dažniausiai naudoju pirktinę keptą vištą arba namuose keptą - pagal "Citrininės vištienos medaus glajuje" receptą. Kadangi mūsų šeimoje visi mėgsta kojas, antroje vietoje - sparniukus, tad visada lieka vištienos krūtinėlė. Būtent ji ir geriausiai tinka mišrainėms ar sumuštiniams. Jeigu patiks mišrainės receptas, tai rekomenduoju pasigaminti dvigubą kiekį - iš visos vištos.
Paruošimui reikia turėti dubenį. Išeiga 2 porcijos.
Produktai:
- 1 keptos vištos krūtinė, be odos (400 g)
- 2-3 vnt. saliero stiebai
- 2 Valg. Š. nuo žievelių išvalytų, skaldytų migdolų
- 1 Valg. Š. džiovintų spanguolių - nebūtinai
- 1 Valg. Š. razinų arba 100 g šviežių vynuogių
- 3 Valg. Š majonezo arba veganezo
- žiupsnelis druskos - nebūtinai
- 1/4 arb. š. maltų pipirų (bet kokios rūšies) - nebūtinai
Paruošimas:
- Vištieną atskiriame nuo kaulų, pašaliname odą. Mėsą supjaustome 2 cm kubeliais.
- Salierų kotus supjaustome 3 mm pusžiedžiais.
- Visus ingredientus sumaišome dubenyje. Mėgaujamės su ruginės duonos riekele.
majonezas daromas is kiausiniu :)
AtsakytiPanaikintiJeigu naudosite veganezą, receptas bus be kiaušinio. Aš patiekaluose veganezą naudoju, kai ateina į svečius mano draugė, kurios dukra yra alergiška kiaušiniui, arba ka ta mergaitė pasilieka pas mus nakvoti (kadangi tai mano dukters geriausia draugė, tai įvyksta gan dažnai). http://segebute.blogspot.com/2011/02/veganezas.html
Panaikinti