Puslapiai

2014-03-28

Vištienos mišrainė su razinomis


Šiai salstelėjusiai mišrainei dažniausiai naudoju pirktinę keptą vištą arba namuose keptą - pagal "Citrininės vištienos medaus glajuje" receptą. Kadangi mūsų šeimoje visi mėgsta kojas, antroje vietoje - sparniukus, tad visada lieka vištienos krūtinėlė. Būtent ji ir geriausiai tinka mišrainėms ar sumuštiniams. Jeigu patiks mišrainės receptas, tai rekomenduoju pasigaminti dvigubą kiekį - iš visos vištos.
Paruošimui reikia turėti dubenį. Išeiga 2 porcijos.
Produktai:

  • 1 keptos vištos krūtinė, be odos (400 g)
  • 2-3 vnt. saliero stiebai
  • 2 Valg. Š. nuo žievelių išvalytų, skaldytų migdolų
  • 1 Valg. Š. džiovintų spanguolių - nebūtinai
  • 1 Valg. Š. razinų arba 100 g šviežių vynuogių
  • 3 Valg. Š majonezo arba veganezo
  • žiupsnelis druskos - nebūtinai
  • 1/4 arb. š. maltų pipirų (bet kokios rūšies) - nebūtinai

Paruošimas:

  1. Vištieną atskiriame nuo kaulų, pašaliname odą. Mėsą supjaustome 2 cm kubeliais. 
  2. Salierų kotus supjaustome 3 mm pusžiedžiais. 
  3. Visus ingredientus sumaišome dubenyje. Mėgaujamės su ruginės duonos riekele. 

2 komentarai:

  1. Anonimiškas4/03/2014

    majonezas daromas is kiausiniu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jeigu naudosite veganezą, receptas bus be kiaušinio. Aš patiekaluose veganezą naudoju, kai ateina į svečius mano draugė, kurios dukra yra alergiška kiaušiniui, arba ka ta mergaitė pasilieka pas mus nakvoti (kadangi tai mano dukters geriausia draugė, tai įvyksta gan dažnai). http://segebute.blogspot.com/2011/02/veganezas.html

      Panaikinti