Kalakutienos mišrainė puikiai išsilaiko šaldytuve 4-7 dienas "kaip nauja". Ją valgome ne tik pusryčiams su sumuštiniais, bet ir netikėtam alkiui ištikus vidury dienos/nakties.
Man labai sunku tiksliai nusakyti, kokie turi būti ingredientų kiekiai, tačiau maždaug kalakutienos mėsos turi būti trečdalis visos mišrainės masės.
Produktai:
- maždaug 0,5 kg kalakutienos mėsos, keptos arba virtos
- 4-5 Valg. Š. majonezo
- 2-3 vnt. virtos arba keptos morkos (kurios palieka nuo kalakuto recepto) - nebūtinai
- 1/2 kalafiorio (300 g)
- 1 indelis (400 g) konservuotų kukurūzų arba žirnelių
- 4-6 vnt. marinuoti agurkai
- kuokštas šviežių petražolių (tos kurios paliko nuo patiekalų papuošimų) - nebūtinai
- 150-200 g žalių svogūnų laiškų
- druskos ir pipirų pagal skonį
- Kalakutieną smulkiai supjaustome, išmaišome su majonezu ir paliekame šaltai 15 min. -12 val.
- Smulkiai supjaustome šviežią kalafiorą, petražoles, raugintus agurkus ir svogūnus.
- Dubenyje sumaišome visus ingredientus. Ragaujame, sūdome ir pipiriname pagal savo nuožiūrą.
- Pateikiame su paskrudinta daugiagrūdės duonos riekele, prie karštos arbatos.
Na, kam kaip patinka. Apsiperku ekologiško maisto krautuvėse, italų, lenkų, rusų, rumunų delikatesų krautuvėlėse (kurios yra šalimais), vietinių ūkininkų turgeliuose ir dideliuose supermarketuose. Amerkos įvaizdis dažnai žmonėms asocijuojasi su riebiais "ružavos masės" hamburgeriais ir hot-dogais, mūsų šeimoje mes tokiių dalykų labai retai valgome - nebent laukiant skrydžio aerouoste, badui ištikus ir kai nėra kito pasirinkimo.
AtsakytiPanaikintiAš irgi žaviuosi Tavo sugebėjimu JAV maitintis kitaip. Aš Pancūzijoje silkės normalios negaliu nusipirkti, visa tik rūkyta arba saldi, o Tu rašai fantastiškus patiekalus tebunie ir sovietinius, bet juk tada mes labai natūraliai maitinomės: pienas surūgdavo, vištos gal ir mėlynos, bet savo skonio, ne taip kaip dabar nežinai ką valgai ir nuo ko storėji:)
AtsakytiPanaikintiAmerikoje labai populiarios mišrainės, "deli" skyriuose suprmarketuose raibuliuoja vištiena su salieru, kiaušinis su majonezu, pasta su pomidorias, grybai su baklažanu ir t.t. Amerikiečiai pietų pertraukos metu iš darbo išlėkę perka bandelę ir dubenėlį vienos iš mišrainių. Tik deja dažnai tos mišrainės panašaus skonio, kaip Maximos "gardėsiai", nepalyginsi su naminės gamybos valgiais. Man salotos ir mišrainės - tikras gėris, nieko bendra neturintis su Sovietine sistema. O atradusi gerą receptą, kuriame nieko netrūksta, t.y. mėsa, daržovės, prieskoniai, rūgštumas ir aštrumas tarpusavy gerai dera - dalinuosi juo savo tinklaraštyje, manau jog pravers ideologijų nepaveiktiems gero skonio gurmanams :)
AtsakytiPanaikintiŠiame įraše "anoniminis" komentatorius pašalino savo įrašus, tad mano ir Odetos pasisakymai visiškai prarado prasmę. "Anonimas" pavadino šį receptą "Sovietiniu" ir pasijuokė maždaug: "nabagė Segebutė netgi Amerikoje gyvendama maitinasi kaip ubagė".
AtsakytiPanaikinti