Puslapiai

2011-02-16

"Afgani" salotos


Afganistano virtuvė paprasta ingredientais, bet turtinga prieskoniais ir kvapais. Preciziškai parinktų ir tarpusavyje suderintų prieskonių žiupsnelis paprastus virtus ryžius paverčia ypatingu patiekalu, avienos ar vištienos gabaliuką - aromatingu kepsniu. Salotos irgi ne išimtis: paprastos daržovės, supjaustytos lygiais kubeliais, truputėlis kalendros ir šlakelis citrinos sulčių, jokių riebalų - labai gaivios ir kvapnios. Dėkoju Hašimui, Afganistano virtuvės "Šilko kelias" restorano savininkui, už šių paprastų salotų idėją.

Salotose supjaustytų agurkų ir pomidorų kiekis turi būti maždaug vienodas.
Produktai:
  • 3 pomidorai
  • 3 agurkėliai arba 1/2 angliško agurko (ilgas "besėklis" agurkas)
  • 1/2 mėlynojo (violetinio) svogūno
  • 1 kuokštas kalendros (cilantro - angl.), supjausčius turi gautis apie 2/3 stiklinės
  • 1 citrinos sulčių (3 valg. Š.)
  • 1 arb. š. druskos
  • 1/2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
Paruošimas:
  1. Agurkų žieveles nuskutame. Agurkus ir pomidorus supjaustome 1.5-2 cm kubeliais. Mažesniais kubeliais supjaustome svogūną. Kalendrą supjaustome kas 1 cm - gana stambiai. Visas daržoves sumaišome dubenyje, pasūdome, papipiriname, apliejame citrinos sultimis.
  2. Maždaug po 3 min. salotose išsiskirs daug daržovių sulčių, jų nukošti nereikia. Jeigu šalia salotų bus valgomas kepsnys sy ryžiais, šiomis salotų sultimis apliejami ryžiai.
  3. Afgani salotos labai tinka šalia plovo, vištienos arba avienos šašlyko bei ryžių, 
Priedai "Afgani" salotų paįvairinimui: 
  • plonų griežinėlių ketvirčiais supjaustyta morka
  • juostelėmis supjaustytos pekino salotos
  • šiaudeliais supjaustytas pankolis
  • granatų sėklos
  • smulkiai supjaustytos mėtos

1 komentaras:

  1. Mikaela5/21/2015

    Niam niam, šios Afgani salotos tikras skanumėlis. Praeitą savaitgalį išbandėm, labai tiko prie šašlykų. Dėkoju už receptą.

    AtsakytiPanaikinti