Afganistano virtuvė paprasta ingredientais, bet turtinga prieskoniais ir kvapais. Preciziškai parinktų ir tarpusavyje suderintų prieskonių žiupsnelis paprastus virtus ryžius paverčia ypatingu patiekalu, avienos ar vištienos gabaliuką - aromatingu kepsniu. Salotos irgi ne išimtis: paprastos daržovės, supjaustytos lygiais kubeliais, truputėlis kalendros ir šlakelis citrinos sulčių, jokių riebalų - labai gaivios ir kvapnios. Dėkoju Hašimui, Afganistano virtuvės "Šilko kelias" restorano savininkui, už šių paprastų salotų idėją.
Salotose supjaustytų agurkų ir pomidorų kiekis turi būti maždaug vienodas.
Produktai:
- 3 pomidorai
- 3 agurkėliai arba 1/2 angliško agurko (ilgas "besėklis" agurkas)
- 1/2 mėlynojo (violetinio) svogūno
- 1 kuokštas kalendros (cilantro - angl.), supjausčius turi gautis apie 2/3 stiklinės
- 1 citrinos sulčių (3 valg. Š.)
- 1 arb. š. druskos
- 1/2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Agurkų žieveles nuskutame. Agurkus ir pomidorus supjaustome 1.5-2 cm kubeliais. Mažesniais kubeliais supjaustome svogūną. Kalendrą supjaustome kas 1 cm - gana stambiai. Visas daržoves sumaišome dubenyje, pasūdome, papipiriname, apliejame citrinos sultimis.
- Maždaug po 3 min. salotose išsiskirs daug daržovių sulčių, jų nukošti nereikia. Jeigu šalia salotų bus valgomas kepsnys sy ryžiais, šiomis salotų sultimis apliejami ryžiai.
- Afgani salotos labai tinka šalia plovo, vištienos arba avienos šašlyko bei ryžių,
- plonų griežinėlių ketvirčiais supjaustyta morka
- juostelėmis supjaustytos pekino salotos
- šiaudeliais supjaustytas pankolis
- granatų sėklos
- smulkiai supjaustytos mėtos
Niam niam, šios Afgani salotos tikras skanumėlis. Praeitą savaitgalį išbandėm, labai tiko prie šašlykų. Dėkoju už receptą.
AtsakytiPanaikinti