Puslapiai

2011-01-15

Paštetas, greitas receptas

Aš privengiu ruošti patiekalus, kuriuose lieka atliekų. Pavyzdžiui, jeigu reikia plakti 12-os kiaušinių baltymus, kur dėti 12 trynių? Tas pats kepant orkaitėje paukštieną, - kur dėti skilvį, širdį, kaklą, kapenėles, sparnelių galiukus? Išmetamas maistas - man tai yra netikusio šeimininkavimo ženklas. Jeigu paruoštas maistas neskanus, jeigu nemoki planuoti, tai tavo šiukšlynė bus pilna maisto produktų, o man tai dar reiškia didelę gėdą ir širdies skausmą...

Taigi, kartą pašovusi į orkaitę antį bei apimta sąžinės graužimo bei širdgėlos, sukūriau greitą paštetą, kuris man skanesnis už visus prašmatnius pasaulio paštetus. Vienintelis trūkumas - pašteto kiekio užtenka tik 2 žmonėms papusryčiauti.

Paruošimui reikia turėti blenderį.

Produktai:

  • vienos vištos, anties arba žąsies skilvelis + širdis + kepenėlės + kaklas + sparnelių galiukai
  • 1 lauro lapas
  • 100 g sviesto, kambario temperatūros
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 4 žirneliai juodųjų pipirų
  • 1/4 arb. š. cukraus
  • 1 skiltelė česnako - nebūtinai
  • kuokštelis čiobrelių - nebūtinai
Paruošimas:
  1. Kepenėles išvalome nuo kietų gyslų, skilvelį nuo plėvių. Mėsą nuplauname, dedame į puodą, apliejame vandeniu, pridedame lauro lapelį, pipirus, česnako skiltelę ir čiobrelius, pasūdome ir verdame apie 30-40 min.
  2. Sultinį perkošiame per sietelį arba koštuvą - šis sultinys tinka greitai sriubai, padažui ar patiekalui pagardinti. Pašaliname ir išmetame lauro lapelį bei pipirus. 
  3. Mėsą atskiriame nuo kaulų ir dedame į blenderio indą. Į blenderį pilame 50-70 ml buljono (min. kiek reikia plakimui blenderyje), pridedame cukraus, sviesto, malame/plakame tiek, kad neliktų gumulėlių.
  4. Išdedame pašteto masę į mažą formelę ar dubenėlį, sandariai uždengiame plėvele, kad neliktų oro burbuliukų (arba galima aplieti žąsies riebalais/ tirpintu sviestu/ sultinyje ištirpintu želatinu). Saugome šaldytuve ir vartojame iki 7 dienų. Kontakte su oru paštetas tamsėja ir džiūsta, neaplietą riebalais/želatinu paštetą reik suvartoti per 3 dienas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą