Puslapiai

2011-01-09

Degtinės padažas "Vodka"

Alkoholio nemėgėjai turbūt išsigąs, perskaitę šio padažo pavadinimą. Skubu jus nuraminti - padažas nekenksmingas, galima duoti vaikams nuo 2 metų amžiaus. Į paruošimo sudėtį įeina dagtinė, kurios, termiškai apdorojus, lieka tik kartumo prieskonis, jokio alkoholio. Padažas gaunamas ryškios terakotos (tamsios oranžinės) spalvos, skonis nuostabus, fantastiškas, nepakartojamas. Padažas tinka pastai, ravioliams aplieti, o sutirštintas pridėjus 170 g pomidorų pastos, - ir "Vodka" picai pertepti.
Paruošimui reikia turėti didelę keptuvę, bulvių grūstuvą arba blenderį.
Produktai:
  • 100 ml alyvuogių aliejaus arba 100 g sviesto
  • 1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 2 arb. š. itališko prieskonių mišinio arba baziliko + raudonėlio
  • 1/2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 2 arb. š. cukraus
  • 1/2 stiklinės (125 ml) degtinės be prieskonių (Absolut, Ologarch arba Grey Goose)
  • 800 g savo sultyse konservuotų pomidorų, arba 10 virtų didelių pomidorų, be žievelių
  • 1 stiklinė (250 ml) riebios grietinėlės
Paruošimas:
  1. Keptuvėje virš vidutinės liepsnos įkaitiname aliejų arba išlydome sviestą. Pradžioje apkepiname svogūnus, vėliau pridedame prieskonius, druską bei cukrų ir pakepiname dar 1-2 min., kol pasklis prieskonių aromatas.
  2. Sumažiname liepsną iki mažos, pilame degtinę ir atviroje keptuvėje maišant kaitiname apie 10 min. (Jeigu liepsna perdidelė, degtinė gali užsiliepsnoti - tokiu atveju trumpam keptuvę uždengiame dangčiu.)
  3. Pomidorus sutraiškome grūstuvu arba blenderiu, gautą tyrę pilame į keptuvę, užviriname ir, vis pamaišant, toliau troškiname 60 min.
  4. Supilame grietinėlę, užviriname ir paverdame padažą dar 10 min.
  5. Karštas padažas, užsandarintas steriliame stiklainyje, laikomas kambario temperatūroje 1 metus; o perlietas į paprastą indelį su dangteliu, šaldytuve, - 2 mėnesius.
Papildomi produktai pasirinkimui, pridedami kartu su prieskoniais:
  • 1/2 arb. š. maltų čili pipirų
  • 2 skiltelės česnako, sutraiškytos
  • 2 valg. š. patražolių
  • 300 g labai smulkiai supjaustyto prosciutto arba kumpio

1 komentaras:

  1. Skamba gerai, as daznai visur alkoholi pilu :) bet dar priklausomybes jam neturiu :D

    AtsakytiPanaikinti