Puslapiai

2010-12-29

Silkių mišrainė

Silkių mišrainei įkvėpimo šaltiniai buvo trys: Norvegija, produktų skonis ir spalvos. Norvegai dažnai pateikia silkes derinyje su obuoliais arba net iš obuolio puselių išskaptuotuose krepšeliuose, kas man labai gražu, bet niekad nesiryžau tokiam dideliam darbui. O skonio ir spalvų kontrastas gaminant salotas bei mišraines,- tai juk pagrindinis šių patiekalų kūrimo principas. Ši mišrainė tinka Kūčių stalui.
Produktai: 
  • 300 g silkių filė, marinuotų arba sūdytų
  • 2 virtos bulvės
  • 1/2 stiklinės virtų pupelių 
  • 1 kietas obuolys
  • 1 valg. Š. citrinos sulčių arba obuolių acto
  • 2 pomidorai arba 2-3 rauginti agurkai, aš naudojau 15 vynuoginių pomidoriukų
  • 1/2 stiklinės marinuotų kelmučių arba voveraičių, nukoštų
  • 1/2 arb. š. švelnaus skonio garstyčių
  • 3 valg. Š. aliejaus
  • 1/3 stiklinės smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų
  • druska, pipirai ir cukrus - pagal pageidavimą
Paruošimas:
  1. Jeigu obuolys pirktinis ir padengtas parafinu, nuskutame jo žievelę. Perpjovus obuolį į ketvičius, jį išvalome nuo sėklalizdžių, supjaustome 1 cm dydžio kubeliais, apliejame citrinos sultimis arba actu.
  2. Maždaug 1-2 cm dydžio kubeliais supjaustome sikes, bulves, pomidorus arba agurkus. Stambesnius grybus pjaustome į 2-3 cm gabaliukus.  Dubenyje lengvai sumaišome silkes, visas daržoves, grybus ir pupeles, išskyrus svogūną.
  3. Puodelyje šakute suplakame garstyčias, aliejų ir prieskonius. Šiuo padažu apliejame mišrainę. Pabarstome smulkiai supjaustytais žaliais svogūnų laiškais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą