Recepto šaltinis: kulinarinis maestro Jacques Pépin.
Produktai:
- 2 skardinės baltųjų pupelių, nukoštų, arba 2 stiklinės virtų baltų pupelių
- 1/4 svogūno, smulkiai supjaustyto (supjausčius turi gautis 1/3 stiklinės)
- 2 valg. Š. smulkiai supjaustytų petražolių
- 1 skiltelė česnako, sutrinta
- 1/2 arb. š. dižono garstyčių (jeigu garstyčios saldžios, dėkite 1 arb.š.)
- 1 valg. Š. citrinų sulčių
- 1 valg. Š. alyvuogių aliejaus
- 1/2 arb. š. cukraus
- druskos ir piprų pagal skonį
- 1 kuokštas laiškinio česnako - nebūtinai
- Dubenyje sumaišome pupeles, smulkiai supjaustytą svogūną ir petražoles.
- Puodelyje suplakame citrinos sultis, garstyčias, aliejų ir prieskonius. Apliejame mišrainę ir lengvai pamaišome. Apibarstome smulkiai supjaustytu laiškiniu česnaku.
- Pateikiame su duonos riekute arba skrebučiu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą