Puslapiai

2010-12-29

Ispaniška pupelių mišrainė

Ispanijos virtuvės paprastas kasdieniškas valgis; tinka pasninkui / detoksikacijai, o pateiktas gražiame dubenyje tampa patiekalu šventiniam stalui, kaip pvz. Kūčioms. Ispaniška pupelių mišrainė puikiai tinka kaip garnyras šalia kepsnių. Aš ruošiu šį patiekalą dažnokai, nes jis sėkmingai išlieka šviežias visą savaitę tupėdamas šaldytuve, visad geriau jaučiuosi, kai žinau jog grįžusi alkana šeima turės greitą ir sveiką užkandį. Mišrainė labai tinka panaudoti "Studentiškame Burrito".
Recepto šaltinis: kulinarinis maestro Jacques Pépin.

Produktai:
  • 2 skardinės baltųjų pupelių, nukoštų, arba 2 stiklinės virtų baltų pupelių
  • 1/4 svogūno, smulkiai supjaustyto (supjausčius turi gautis 1/3 stiklinės)
  • 2 valg. Š. smulkiai supjaustytų petražolių
  • 1 skiltelė česnako, sutrinta
  • 1/2 arb. š. dižono garstyčių (jeigu garstyčios saldžios, dėkite 1 arb.š.)
  • 1 valg. Š. citrinų sulčių
  • 1 valg. Š. alyvuogių aliejaus
  • 1/2 arb. š. cukraus
  • druskos ir piprų pagal skonį
  • 1 kuokštas laiškinio česnako - nebūtinai
Paruošimas:

  1. Dubenyje sumaišome pupeles, smulkiai supjaustytą svogūną ir petražoles.
  2. Puodelyje suplakame citrinos sultis, garstyčias, aliejų ir prieskonius. Apliejame mišrainę ir lengvai pamaišome. Apibarstome smulkiai supjaustytu laiškiniu česnaku.
  3. Pateikiame su duonos riekute arba skrebučiu.

      Komentarų nėra:

      Rašyti komentarą