Puslapiai

2010-12-17

Silkė su morkomis ir pomidorų tyre


Tai mano firminis Kūčioms ruošiamos silkės receptas. Viskas labai paprasta, gaunasi skanu, netgi jeigu silkė neypatingai puiki. Patiekalas tinka šalia karštų virtų bulvikių.
Produktai:
  • 300 g silkės file, be skysčio, arba 1 didelė silkė
  • 100 ml augalinio aliejaus
  • 5 morkos
  • 1 didelis svogūnas
  • 4 valg. Š. pomidorų pastos
  • 1/2 arb. š. druskos
  • žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • žiupsnelis malto cinamono - nebūtinai
Paruošimas:
  1. Svogūną smulkiai supjaustome. Morkas nuskutame ir sutarkuojame burokine tarka.
  2. Keptuvėje įkaitiname aliejų, pakepiname svogūną, pasūdome, papipiriname. Pridedame tarkuotas morkas, toliau kepiname apie 10 min, kol morkos šiek tiek paruduos. Pridedame pomidorų pastos, cinamono, išmaišome, dar pakepiname 3-5 min, kol tyrė pradės karamelizuotis, t.y. įgaus gražią terakotos spalvą. Ataušiname.
  3. Išdarinėjame silkę, silkų file supjaustome 1-2 cm kubeliais.
  4. Silkių gabaliukus sumaišome su ataušinta tyre, paliekame 12 val. šaldytuve skoniams persisunkti.
  5. Papuošimui tinka keletas gražesnių silkės gabaliukų, petražolių lapeliai, citrinos griežinėliai.

      Komentarų nėra:

      Rašyti komentarą