Puslapiai

2010-06-19

Kiaušininė mišrainė


Šis receptas "gimė" antrą Velykų dieną, kai reikėjo "gelbėti" palikusius virtus kiaušinius. Šiaip mano vaikai virtų kiaušinių nemėgsta, nebent juos įmantriai "paslėpčiau" mišrainėje, sriuboje ar kitame patiekale. Tačiau šie pusryčiai tapo ne tik visos šeimos mėgstamiausi ir geidžiamiausi, bet ir tiesiogiai atskleidžiantys kiaušinių spalvas visame gražume ir tuo negąsdinantys.

Česnako skonio turi būti tik užuomina. Laiškiniai česnakai savo skoniu ir spalva daugiau primena žalią svogūną, bet neturi svogūninio aštrumo.

Išvardinto kiekio turėtų užtekti 3-5 žmonėms papusryčiauti.

 Sudėtis:
  • 7 kiaušiniai
  • 1 maža skiltelė česnako
  • 1 kuokštas laiškinio česnako (supjausčius turi gautis 2-3 Valg. Š.)
  • 1/4 arb. š. druskos
  • 2 Valg. Š. švelnaus skonio majonezo

    Paruošimas:
    1. Kiaušinius verdame puode, vandens pilame tiek, kad juos apsemtų 1-2 cm. Užviriname ir paverdame 7 minutes. Iš puodo išpilame karštą vandenį, kiaušinius kelis kartus perliejame šaltu vandeniu. Toliau kiaušinius aušiname palikę šaltame vandenyje, galima pridėti ledo kubelių.
    2. Kiaušinius išlukštename ir smulkiai supjaustome. Česnako skiltelę sutraiškome. Laiškinį česnaką smulkiai sukarpome žirklėmis.
    3. Viską sumaišome pridėję druskos ir majonezo.
    4. Kiaušininę mišrainę pateikiame ant paskrudintos duonos arba kaip atskirą patiekalą dubenėlyje. Sandariame indelyje, šaldytuve tokia mišrainė lieka šviežia 4 dienas, mano šeimoje ji "susivalgo" per 1-2 dienas.
    Pastaba:
    Daug kas žino panašų receptą "Pikantiškų salotų", kuriose naudojamas sūris ir daugiau česnako. Mano šeimai "Pikantiškos salotos" "nepraeina"  - t.y. mes jų netoleruojame: jos yra sprangios, labai česnakiškos, jų suvalgius burnoje ilgai išlieka nemalonus skonis.

      1 komentaras:

      1. Anonimiškas1/06/2011

        man patinka sviezio agurkelio ipjaustyti. ir pekino salota labai tinka, ypac , kai reikia ne tik kaiusinius gelbeti, bet ir salotas :)

        AtsakytiPanaikinti