Puslapiai

2010-06-08

Karštos kakavos puodelis


 Vaikystėje, skaudančiai gerklei išgydyti arba liūdnai nuotaikai pagerinti, mano prosenelė Janina visada išvirdavo kakavos puodelį. Pamenu ją neskubant maišančią šokoladu kvepiantį mišinį puodelyje, o aš kantriai laukdavau. Man tada atrodė, jog tai magiškas gėrimas, išgydantis visas kūno ir sielos negalias. Ir šiandien tuo kartais tikiu, arba noriu tikėti...


Produktai:
  • 500 ml pieno
  • 1 valg. Š. kakavos pudros (be priemaišų)
  • 1 valg. Š.smulkaus cukraus.

Paruošimas:
  1. Moliniame puodelyje šaukštu gerai išmaišome 1 valg. Š. kakavos su 1 valg. Š. cukraus.
  2. Pripilame 1 valg. Š. pieno ir labai gerai išmaišome, iki kol gausime vientisą masę, tepamo sūrio tirštumo.
  3. Pripilame dar 100 ml pieno. Vėl viską gerai išmaišome, plūduriuojančius tirštos kakavos gumuliukus šaukštu sutraiškome į puodelio sienelę. 
  4. Mišinį supilame į nedidelį puodą, supilame likusį pieną ir virš vidutiniškos liepsnos viriname visą laiką maišydami šaukštu. Reikia būti pasiruošus puodą nukelti nuo liepsnos, kai maždaug po 10 min. virimo mišinys užvirs, t.y. pakils iki puodo kraštų.
  5. Per smulkų sietelį karštą kakavą pilame į du molinius puodelius. Hmmmmmm...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą