Puslapiai

2012-04-01

Silkė su burokėliais


Lietuvoje labai paplitęs ir visų mėgstamas silkės receptas, tinka Kūčių stalui. Pateikiu amžiną mano šeimos receptą. Patiekalas tinka šalia karštų virtų bulvikių arba su juodos duonos rieke.
Produktai:
  • 300 g sūdytų arba marinuotų silkių file, be skysčio, arba 1 didelė silkė, sūdyta
  • 60 ml (1/3 stiklinės) saulėgrąžų aliejaus
  • 2 virti arba kepti orkaitėje burokėliai (400-500 g)
  • 1/2 didelio saldaus svogūno (dideli šviesiai rudais lukštais), tiks ir mėlynasis svogūnas
  • 1/2 arb. š. druskos
  • žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1-2 valg. Š. citrinų sulčių 
  • kuokštas žalumynų - papuošimui
Paruošimas:
  1. Šaltus burokėlius nulupame ir sutarkuojame burokine tarka.
  2. Smulkiai supjaustome svogūną.
  3. Išdarinėjame silkę, silkų file supjaustome 1-2 cm kubeliais.
  4. Silkių gabaliukus sumaišome su visais ingredientais, paliekame 12 val. šaldytuve skoniams persisunkti.
  5. Papuošimui tinka keletas gražesnių silkės gabaliukų, petražolių lapeliai, citrinos griežinėliai.


    4 komentarai:

    1. Anonimiškas4/01/2012

      Man cia matosi tik burokeliai :)

      AtsakytiPanaikinti
    2. :) yra yra silkutė - sidabriška skūrelė šiek tiek matosi, ir svogūniukų kubeliai šiek tiek boluoja. Jau tokie tie burokėliai: viską nudažo savaip, ir neatsiklausia leidimo :)

      AtsakytiPanaikinti
    3. o kepti obuoliai? kurioj vietj jie...

      AtsakytiPanaikinti
      Atsakymai
      1. Kepti obuoliai mano įrašuose paminėti paukštienos, keptos orkaitėje, receptuose. Obuolius kepame 180°C (350°F) karštumo orkaitėje, ant blėkutės. Obuolių puselės kepa 20-25 min. Sveiki obuoliai (cieli) kepa apie 30-40 min. Tinka įvairūs įdarai ir aptepimai: cukrus, riešutai, konjakas ar likeris, cinamonas, druska su pipirais, aliejus arba taukai. Laiko intervalas kepimui pasirinktinai pagal tai, ar mėgstate kietesnius, ar minkštesnius keptus obuolius. Artimiausiu metu aprašysiu obuolių receptą atskirame įraše.

        Panaikinti