Puslapiai

2011-09-18

Ananasas marinate


Šis desertas savo esme panašus į mano anksčiau pateiktą "Ananaso žiedą", tik šiek tiek supaprastintas, jame nėra alkoholio, jis patiks mažiems vaikučiams ir tiks pateikti per "švediško stalo" vakarėlį. Marinuotas ananasas mažiau erzina liežuvį, sultingesnis ir skanesnis nei šviežio ananaso gabalėliai.
Išeiga maždaug 10 porcijų.
Produktai:
  • 1 didelis prinokęs ananasas
  • 2 valg. Š. skysto šviesaus medaus (akacijų arba liepžiedžių)
  • 1 žalioji citrina
  • 1/2 geltonos citrinos
Paruošimas:
  1. Nutarkuojame citrinų žieveles, išspaudžiame sultis. 
  2. Nupjauname ananaso viršūnę ir apačią. Peiliu nupjaustome žievę aplink, truputis rudų akučių gali palikti - jos yra valgomos. Visas žieves išmetame.
  3. Peiliu skeliame ananasą išilgai į aštuonias dalis, išpjauname šerdį. (Ananaso šerdies "šiaudeliai" tinka valgyti pirštais kaip užkandis, gėrimuose pamaišymui arba  "Žiuljeno" salotoms.)
  4. Ananaso aštuntadalius supjaustome 1 cm storio riekutėmis, sudedame į platų dubenį, apiberiame citrinų žievelių tarkiais, apliejame medaus ir citrinų sulčių mišiniu, gerai išmaišome. Paliekame šaltai marinuotis apie 1 val.
  5. Pateikiame dideliame dubenyje su samtuku. Dugne susikaupęs marinatas- pats skanumas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą