Puslapiai

2018-01-07

Nevirta žiemos uogienė


Gaminu tokią uogienę lapkričio-sausio mėnesiais, kai JAV maisto parduotuvėse yra spanguolių. Jeigu negaunu nusipirkti spanguolių, perku šaldytų bruknių. O dar skaniau maišyti spanguoles su bruknėmis.

Ši uogienė yra žaliavalgiška (RAW vegan), labai skani, nepersaldi, nepaprastai tinka ant skrebučio arba avižinių dribsnių košės pusryčiams. Vengiu uogienių, kurios laikomos metus ar net ilgiau spintelėje, kurių skonyje dominuoja cukrus. Šiame patiekale dominuoja uogų skonis, be to - išsaugoti visi vitaminai - taip labai reikalingi mums žiemos sezonu.

Būtinas ingredientas - spanguolės arba bruknės dėl jose esančių vertingų enzimų ir natūralių konservantų. Benzoinė rūgštis yra seniausias ir plačiausiai naudojamas konservantas. Jos natūraliai yra spanguolėse, bruknėse, cinamone ir gvazdikėliuose, mažiau avietėse, slyvose. Maisto pramonėje naudojama benzoinė rūgštis E210 yra neaugalinės kilmės, jos gamybos procese visokių "velnių" pasitaiko ir ji yra siejama su vaikų mokymosi atsilikimais. Tad šviežios gamtos sukurtos uogos ir pramonės apdirbti rūgšties milteliai - ne tas pats. Tad kviečiu pasinaudoti šia mums pačios Gamtos suteikta proga ir pasigaminti nevirtą ir ilgai negendančią tikro uogų skonio uogienę.

Paruošimui reikia turėti didelę grūstuvę su piestele arba maisto procesorių. Gaminant skystesnę uogienę (su apelsinų ar citrinų sultimis) tiks ir blenderis. Išeiga 0,5 l uogienės.

Produktai:
  • 350 g spanguolių arba bruknių (arba jų mišinio) - šviežių arba šaldytų,
  • 300 g kitų uogų: tinka mėlynės, šilauogės, avietės, braškės - šviežių arba šaldytų,
  • 150 g cukraus (180 ml arba 3/4 stiklinės).

Paruošimas:
  1. Visus ingredientus sumalame maisto procesoriuje (arba grūstuvėje) iki vientisos masės.
  2. Saugome steriliame indelyje, šaldytuve. Tinka vartoti 3 mėn., arba ilgiau, jeigu neskanausite aplaižytu šaukštu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą