Puslapiai

2016-11-26

Kumpio ir paprikos mišrainė

Kumpio or paprikos mišrainė su kukurūzais.
Dar vienas mano lenkaitės draugės Joannos šeimos receptas. Lenkijoje, lyginant su Lietuva, mišrainės su paprika yra labiau populiarios. Tai turbūt lėmė šiltesnis to krašto klimatas. Joanna gimė ir augo pietinėje Lenkijos dalyje, Karpatų kalnų papėdėje. Jos šeimos darže paprikos ir pomidorai sunokdavo auginami lauke; jai net buvo keista išgirsti, jog Lietuvoje daržuose žmonės stato šiltnamius.

Šiame recepte yra trys esminiai ingredientai:
  • kumpis arba palendrica (lietuviškai pastrieniai), kaip "Panevėžio filė";
  • saldžiosios paprikos; šiaip tinka bet kokios, bet skaniau storakiautės sultingos raudonosios arba geltonosios;
  • majonezas - skaniausia naudoti švelnaus skonio alyvuogių aliejaus majonezą.
Visi likę ingredientai yra pipldomi, tad juos galite pasirinkti pagal savo skonį, priklausomai kuriuos iš jų mėgstate.

Paruošimas žaibiškas. Reikia turėti dubenį, lentutę, peilį. Išeiga apie1 litras mišrainės. 

Produktai:
  • 200 g karšto rūkymo sultingo kumpio arba "Panevėžio filė"
  • 1 vnt. raudona paprika / saldusis pipiras
  • 1 indelis (425 ml) konservuotų kukurūzų 
  • 300 g marinuotų agurkų (arba naudojame dar vieną papriką)
  • 100-150 g svogūnas ar poras 
  • kuokštas petražolių
  • 3 Valg. Š. švelnaus skonio majonezo
  • 1/4 arb. š. druskos 
  • 1/4 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
Paruošimas:
  1. Susmulkiname 1 cm kubeliais kumpį, agurkus, svogūną. Kuo smulkiau supjaustome petražolių lapelius, kietus kotelius pašaliname.
  2. Visus ingredientus išmaišome dubenyje. Tiekiame į stalą tuojau pat. Mišrainė yra skanesnė kambario temparatūros, tačiau ją galima šaldytuve laikyti ir suvartoti 3 dienų bėgyje.

Mišrainės ingredientų variantas su kukurūzais. 

Mišrainės ingredientų variantas be kukurūzų.
 
Mišrainė be kukurūzų.

1 komentaras: