Puslapiai

2015-06-06

Pieniški biskvitiniai vafliai


Mūsų šeimoje naminiai vafliai - tai skaitosi prašmatnūs pusryčiai, vaikai juos valgo jau daug metų ir iki šiol neatsibodo. Galėčiau įvairius vaflius tiekti 3 kartus per dieną - nebūtų jokių man priekaištų. Be to, visi mūsų 2-12 metų svečiai irgi palaiko šį nusistatymą. Šitie vafliai yra nesaldūs, išorėje traškūs, minkšti viduje, juos reik valgyti iškart tik iškeptus, palikti ilgesniam laikui jie netenka traškumo, subliukšta.

Vaflius galima tiekti į stalą:
1) saldžiai - su klevų sirupu, uogiene, šviežiomis uogomis, saldintu jogurtu, vaisių tyre, vaisiais iš kompoto, cukraus pudra, cinamonu + cukrumi, riešutais ir medumi, citrusų žievelių drožlėmis, išpjaustytomis citrusų skiltelėmis, bananų griežinėliais...

2) nesaldžiai - su kumpiu, tirpintu sūriu, grietinės+aštraus padažo mišiniu, grūdėtos varškės+agurko+česnako padažu, varškės+grietinės+krapų padažu ir pan...

Paruošimui reikia turėti elektrinę vaflinę arba virš liepsnos kaitinamą keptuvinę dviejų dalių vaflinę, didelį 1,5 l talpos dubenį, dar vieną maždaug 1 l talpos dubenį - trynių plakimui, plakimo šluotelę arba elektrinį mikserį, mažą dubenėlį arba puodelį - sviestui ir aliejui, silikoninę mentelę ir kulinarinį teptuką.

Išeiga 8 keturkampiai vafliai; mano vaflinės atveju - 16 burbuolių formos vaflių. 

Produktai:
  • 1 puodelis (236 ml = viena 250 ml stiklinė minus 1 Valg. Š.) kvietinių aukščiausios rūšies miltų
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 4 vnt. kiaušiniai
  • 1/2 arb. š. vanilės ekstrakto - nebūtinai
  • 3 Valg. Š. sviesto
  • 250 ml (viena stiklinė) pieno
  • 1 Valg. Š. alyvuogių aliejaus - vaflinei patepti
Paruošimas:
  1. Sviestą ištirpiname dubenėlyje virš garų - aš įstatau keramikinį dubenėlį su sviestu vietoj dangčio virdulyje vandens, kaistančio virš mažos liepsnos.
  2. Atskiriame trynius nuo baltymų. Baltymus išplakame pridėję druskos, apie 8 min. - kol susidarys švelnūs baltymų "kalvagūbriai".
  3. Kitame dubenyje išplakame trynius, vanilę ir ištirpintą sviestą. Toliau maišant arba pamažėle plakant, pridedame 3 porcijomis miltų ir pieno; nuolat plakame, kol susinaudos visi miltai ir pienas ir kol susidarys vientisas blendinys (skysta tešla).
  4. Dabar į blendinį iškratome baltymų masę, ją švelniai įmaišome silikonine mentele. 
  5. Įkaitiname vaflinę. Elektrinę reik tik įjungti į tinklą, nustatyti aukšiausio karštumo fazę ir palaukti 3-5 min.; o keptuvinės vaflinės abi dalis kaitiname virš 2 degiklių 2 min. virš vidutiniškos liepsnos.
  6. Į dubenėlį, kuriame buvo sviestas, pilame 1 Valg. Š. aliejaus. Aliejuje suvilgome kulinarinį teptuką ir juo tepame viršutinį ir apatinį vaflinės paviršius. Blendiniu kupinai užpildome apatinę vaflių kepimo formą ir uždengiame virštine. Iškart vaflinę apverčiame ir kaitiname 2 min. virš vidutiniškos liepsnos, dabar vėl vaflinę apverčiame ir kaitiname virš liepsnos kitą pusę dar 2 min. Jeigu naudojame elektrinę vaflinę - nieko vartyti nereikia, tik laukti kol užsidegs žalia lemputė.
  7. Išimame gražiai parudavusius vaflius į lėkštę, vėl aliejingu teptuku tepame vaflinės abu paviršius ir tęsiame kepimą, kol pasibags visas blendinys (skysta tešla).










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą