Puslapiai

2013-06-27

Salotų-salotos

Negaliu nepasidalinti šiuo minimalistiniu receptu. Nuolat ruošiu įvairias įmantrias salotas ir mišraines, tačiau karštą vasaros dieną, arba išvykus poilsiauti arčiau ekvatoriaus, labai pakinta žmogaus apetitas ir kalorijų poreikiai. Papietaut karštą vidurdienį užtenka tik "Salotų-salotų" ir kokio nediduko vištienos sparnelio ar picos gabaliuko. Na, dar labai tinka ananasų sultys su ledukais - užsigerti.

Atostogų metu galiu šitaip vienodai minimalistiškai maitintis kasdien. Labai rekomenduoju išbandyti šį mano minimalistinį salotų receptą, tikrai nenusivilsite - atrasite nuostabų salotų lapelių skonį, neužgožtą kitomis daržovėmis. Mano vaikai yra ypatingi šių "Salotų-salotų" gerbėjai.

Išeiga 4 porcijos. Paruošimui pataritina turėti salotų džiovinimo karuselę, didelę pjaustymo lentutę ir "Santoku" peilį

Produktai:
  • 1 vnt. "Iceberg" salotų gūžė arba 2 gūžės "Romėnų" salotų (300 g) - šaltos ir traškios, tik iš šaldytuvo
  • 1/2 arb. š. rupios druskos
  • 1/2 arb. š. šviežiai maltų margaspalvių arba juodųjų pipirų
  • 2 Valg. Š. jūsų mėgstamo aliejaus (aš dažniausiai naudoju alyvuogių aliejų "Extra Virgin", kartais rapsų, avokado, graikinių riešutų, migdolų, vynuogių kauliukų aliejų)
  • 1 Valg. Š. balto vyno acto (6% stiprumo)
Paruošimas:
  1. Salotas nuplauname po labai šalto vandens srove, nuvarviname. Ant lentutės salotas supjaustome 5 mm juostelėmis. Viską sudedame į salotų džiovinimo karuselę ir gerai išsukame. 
  2. Sausas salotas išdedame į dubenį, pasūdome ir papipiriname, apliejame actu ir aliejumi, išmaišome ir tuojau pat tiekiame į stalą.

1 komentaras: