Puslapiai

2013-05-08

Cukinija su migdolais ir Parmezanu


Skubu pasidalinti mano atrastu nauju cukinijos šedevru, ruoša trunka apie 10 min.  Prie vynelio - nepakartojamas užkandis, visi cukinijos nemegėjai turės progos pakeisti savo nuomonę paragavę šio skanėsto (dėl vaikų to paties negarantuoju). Recepto šaltinis - matyta TV kulinarinė laida ir po to atrasta Internete recepto autorė .

Paruošimui reikia turėti didelę keptuvę ir bulvių/sūrio skustuką. Išeiga 4 porcijos.

Produktai:
  • 4 vidutinio dydžio cukinijos arba 7-8 mažiukės (900 g)
  • 1 Valg. Š. alyvuogių aliejaus
  • 1 Valg. Š. sviesto
  • 2 česnako skiltelės, susmulkintos
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 1/4 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1/3 stiklinės kapotų kepintų migdolų
  • 1 Valg. Š. šviežio peletrūno (francūziškam skoniui) arba rozmarino + šalavijo (lietuviškam skoniui) - tik žalių lapelių, be stiebų
  • 30 g Parmezano arba Džiugo sūrio tarkių (aš smulkinau bulvių skustuku)
Paruošimas:
  1. Pašaliname cukinijų galiukus. Cukinijas pjauname išilgai pusiau, po to skersai maždaug 3 cm gabalais.
  2. Virš didesnės nei vidutiniškos liepsnos didelėj keptuvėj įkaitiname aliejų, po to jame ištirpiname sviestą. Keptuvėje vienu sluoksniu pažeriame cukinijų gabalus, pridedame česnako, druskos ir pipirų. Daržoves vartome ir kepame apie 8 min.
  3. Į keptuvę beriame migdolus ir žirklėmis susmulkintus žalius prieskonius (peletrūną arba rozmariną su šalavijais), maišant kepame dar 1 min.
  4. Tiekiame į stalą apibarsčius Parmezano (arba Džiugo) sūrio tarkiais.  
Keptuvėje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą