Puslapiai

2012-12-09

Raugintų kopūstų salotos

Kas patys rauginate kopūstus, tai greičiausiai juos valgote natūraliame pavidale - į dubenį prisidėjus iš bačkos arba iš stiklainiuko/puodo. Bet kartais norisi tuos raugintus kopūstus paįvairinti, arba jeigu rauginti kopūstai pirktiniai, tai norisi juos paskaninti.
Paruošimui reikia turėti salotoms skirtą dubenį. Išeiga 4-6 porcijos.
Produktai:
  • 1/2 litro indelis raugintų kopūstų, be raugo
  • 1/4 saldaus svogūno galvos (saldieji yra Vidalia svogūnai, šviesiai rudais lukštais) arba 4-5 žaliųjų svogūnų laiškai
  • 1-3 arb. š. cukraus (kuo rūgštesni kopūstai, tuo daugiau reiks cukraus)
  • kuokštas šviežių petražolių - nebūtinai
  • 2 Valg. Š. (30 ml) nerafinuoto saulėgrąžų aliejaus
Paruošimas:
  1. Smulkiai supjaustome svogūnus ir petražoles. Visus ingredientus sumaišome dubenyje ir paliekame marinuotis mažiausiai 1 val.
  2. Tiekiame į stalą su karštomis bulvėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą