Puslapiai

2012-12-08

Pipirinės moliūgo skiltelės


Recepto šaltinis "Cocina-rendez-vous". Kepiau moliūgo skilteles jau net tris kartus ir jums pateikiu man skaniausiai patikusį šiek tiek pakeistą recepto variantą. Iš visų aliejų ant moliūgo skiltelių man labiausiai tiko extra virgin alyvuogių aliejaus skonis. Be to, saldumas derinyje su žiupsneliu druskos patiekalui suteikė įdomesnio kalorito.
Mano išbandyti oranžinis ir žalias (acorn squash - angl.) nedidukai moliūgai išėjo abu vienodai skanūs. Iškepus valgomas minkštimas kartu su žievele, žalio moliūgo žievelė turi malonaus kartumo prieskonį, palyginimui oranžinio moliūgo žievelė - neutralaus skonio.
"Pipirinės moliūgo skiltelės" gerai tinka prie švelnaus skonio patiekalų: keptos žuvies, keptos ar troškintos paukštienos. Labai skanu "Pipirines moliūgo skilteles" tiekti kaip šaltą užkandį prie balto ar rausvo vyno.
Paruošimui reikia turėti kepimui orkaitėje tinkačią blėkutę arba didelę keptuvę.
Produktai:
  • 2 nedideli moliūgai maždaug po 1 kg kiekvienas
  • 1 arb. š. druskos
  • 1/2 arb. š. čili pipirų krislelių
  • 1/2 arb. š. šviežiai maltų margaspalvių pipirų
  • 1 Valg. Š. rudo cukraus / arba medaus / arba klevų sirupo
  • 1/2 citrinos sulčių
  • 4 Valg. Š. "Extra Virgin" alyvuogių aliejaus
Paruošimas:
  1. Moliūgus nuplauname, nusausiname, pjauname pusiau ir išskobiame sėklas. Dabar moliūgus supjaustome riekelėmis (žievės skusti nereikia).
  2. Visus likusius recepto ingredientus išmaišome nedideliame dubenėlyje. Skilteles ištepame paruoštu marinatu naudodami kulinarinį teptuką arba tiesiog pamerkdami skilteles į marinato dubenėlį. 
  3. Išdedame pipiruotas skilteles ant blėkutės ir paliekame jas taip marinuotis kambario temperatūroje 1 val. 
  4. Paruošiame 180°C (360°F) karštumo orkaitę. Blėkutę su moliūgo skiltelėmis šauname į įkaitusią orkaitę ir kepame 40 minučių. Gerai iškepusios moliūgo skiltelės bus minkštos lyg kambario temperatūros sviestas, vietomis parudavusios.
P.S. Man skanesnės stipriau padegusios moliūgo skiltelės, to pasiekiama paskutines 3-5 min. padidinus orkaitės kaitrą iki maksimumo.

3 komentarai:

  1. Labas, kviečiu dalyvauti tinklaraštininkų žaidime -> http://pabandykimsveikiau.wordpress.com/2012/12/08/maisto-tinklarastininku-zaidimas/

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gaila, kad dabar LT mažų moliugiukų nenusipirksi, visi milžinai. O jie man neturi tokio medaus skonio:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Moliūgų sklitelės gavosi fantastiškos. Aš kepiau muskatinį moliūgą. Receptas super. Dėkoju.

    AtsakytiPanaikinti