Puslapiai

2012-11-30

Užkandis "Pizzicato"

Fantastiškas netikėtų skonių ir aromatų derinys. Dėkojui Ritai, šio patiekalo kūrėjai, už receptą. Aš suteikiau užkandžiui muzikinį pavadinimą "Picikato", nes jame yra smulkumo, grakštumo, stiprumo, jokio kito patiekalo neprimenančio savitumo, mikro sprogimo, po kurio atskiri skoniai susilieja į vieną nepakartojamą visumą. Kas nemėgsta ožkos sūrio, gal ir nepajus viso to malonumo, bet kadangi man ožkos sūris pats skaniausias, nieko geresnio ir originalesnio pagaminto su ožkos sūriu dar nesu ragavusi. Naujametiniam stalui toks užkandis tiktų idealiausiai, labai skanu prie vyno.
Produktai:
  • 30 vnt. džiovintų slyvų be kauliukų, minkštų
  • 4 Valg. Š. tepamo ožkos sūrio
  • 1 vnt. maža skiltelė česnako, sutrinta - nebūtinai
  • 1 arb. š. prieskoninių žolelių mišinio (čiobrelio, raudonėlio, rozmarino, petražolių...)
  • 30 vnt. dailių migdolų plokštelių
Paruošimas:
  1. Susmulkiname ir grūstuvėje sutriname prieskonius, skaniau šviežios žolelės, bet tiks ir sausos (trinant grūstuvėjs intensyvėja prieskonių skonis ir aromatas). Sumaišome prieskonius ir sutrintą česnaką su ožkos sūriu.
  2. Įspaudus pirštu iš slyvų formuojame mikro dubenėlius, kuriuos pripildome ožkos sūrio įdaru. Į kiekvieną užkandį lyg po mažytę burę įsmegiame po migdolo plokštelę. 

1 komentaras:

  1. Gal vieną žaibišką partiją? http://lietuvos-vireja.blogspot.be/2012/11/zaidziame-zaidimus.html

    AtsakytiPanaikinti