Puslapiai

2012-11-30

Ožkos sūris prieskoniuose

Greitas užkandis, labai tinka prie vyno arba prie kavos/arabtos.  Prisiminkite šį patiekalą netikėtiems svečiams užklupus. Patiekalas bus skanesnis, jeigu naudosite šviežias prieskonines žoleles. Čia galima aibė skirtingų prieskonių variacijų, naudokite kokius turite, kokius mėgstate, gražiau sūris atrodo kai naudojami įvairiaspalviai prieskoniai.

Produktai:
  • 300 g dešros pavidalo ožkos sūris
  • 1/2 arb. š. raudonėlio
  • 1/2 arb. š. kmynų
  • 1/2 arb. š. sezamo sėklų
  • 1/2 arb. š. raudonųjų čilių dribsnelių
  • 1 arb. š. čiobrelio lapelių
  • 1/2 arb. š. rozmarino lapelių
     
Paruošimas:

  1. Rozmarino lapelius kuo smulkiau sukarpome žirkėlmis. Visus prieskonius, išskyrus sezamo sėklas, sutriname grūstuvėje - taip prieskonių aromatui bus suteiktas intesyvesnis skonis ir kvapas. Galima trinti prieskonius tarp pirštų, tačiau kieno oda švelni, tai lengviau naudotis grustuve.
  2. Prieskonius sumaišome su sezamo sėklomis ir paskleidžiame ant lentutės paviršiaus. Ožkos sūrį išvoliojame prieskoniuose, kad jie padengtų visą sūrio paviršių.
  3. Tiekiame į stalą šalia skrebučių, krekerių, kriaušių skiltelių, vynuogių, medaus.








3 komentarai:

  1. Gražiau skambėtų 'cilindro formos' sūris, bet tinka ir dešros :)

    Gardžiai atrodo, labai mėgstu ožkos sūrį su šviežiais raudonėliais vasarą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Egle, ar kaip tik svarsčiau: kaip pavadinti - "cilindro" ar "dešros" formos? Ir nutariau, jog dešra labiau maistiškas terminas negu cilindras :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Viktorija, labai skaniai atrodo. Reikės pasidaryti, ypač mėgstu ožkų sūrį.

    AtsakytiPanaikinti