Puslapiai

2012-06-25

Keitės ir Leopoldo pusryčiai

Šis pusryčių receptas įkvėptas 2001 metų meninio filmo "Keitė ir Leopoldas", kurį aš savo didžiam malonumui žiūrėjau turbūt 3 kartus, o šiuos pusryčius šeimai ruošiau jau nesuskaičiuojamą dagybę kartų. Skonis nepakartojamas, ypač jei pasiseka nusipirkti labai šviežio maskarponės sūrio ir kvapnių saulėje iki gilaus raudonumo prinokintų braškių. Šitokie pusryčiai tiktų Valentino dienai, arba bet kokiai meilės išraiškos maistu progai.
Sumuštiniai su maskarpone ir braškėmis skaniausi paruošti ant baltos kvietinės duonos, nepaskrudintos. Jeigu primygtinai mėgstate skrudintą duoną, tai prieš tepant maskarpone, būtinai sulaukite iki kol skrebučiai pilnai atauš, nes maskarponė šilumoje tyžta ir praranda savo nuostabų purumą. Aš patariu duoną skrudinti keptuvėje ir tik iš vienos pusės, o maskarpone tepti nekeptą visiškai šaltą duonos pusę.
1 porcijai užtenka 2 nedidelių sumuštinių - maskarpone sūros labai kaloringas, pasotina ilgam. Recepto išeiga 3 porcijos.

Produktai:
  • 6 riekės baltos kvietinės duonos (kaip itališka filone arba pugliese)
  • 3-4 valg. Š. tepamo mascarpone sūrio
  • 5-6 tamsiai raudonos kietos braškės
  • 1/2 arb. š. smulkaus cukraus arba cukraus pudros
Paruošimas:
  1. Šaltas duonos riekes dosniai pertepame mascarpone sūriu, išdėliojame braškių griežinėlius, lengvai pabarstome cukrumi ir tuojau pat tiekiame į stalą. 
  2. Šie sumuštiniai neapsakomai gerai tinka prie karštos kavos.

2 komentarai:

  1. Braškės su riebiu varškės sūriu - tikrai niam. Jei tik ne ta nelemta laktozė, kasdien vagyčiau. O dabar vis ruošiuosi ir neprisiruošiu pabandyti bruschettų su braškėmis ir feta. Manau, irgi turėtų būti skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Svaitgalį vaikams pridariau tokių sumuštinukų pusryčiams...nespėjau apsisukti, o lėkštė tuščia...ačiū už nuostabų receptuką:)

    AtsakytiPanaikinti