Puslapiai

2012-06-10

Arbūzo-gražgarsčių-fetos salotos

Tai mano ypatingai mėgstamas patiekalas, prašmatnus ir greitai paruošiamas, tinkantis proginiam stalui.
Šios salotos paruošiamos žaibiškai greitai, jos ryškios tiek spalvomis, tiek skonių kaloritais, jų nereikia nei sūdyti, nei pipirinti. Šios salotos tinka prie ant grilio keptų vištienos, jautienos ar žuvies kepsniukų. Taip pat labai skanu su skrudintais daržovių griežinėliais. Vienu žodžiu, jeigu ruošiate vasarišką pobūvį, prisiminkite ir šį paprastutį receptą.
Produktai:
  • 100 g (1/2 pakuotės) gražgarsčių (rukola, arugula)
  • 150 g sutrupinto "Fetos" sūrio
  • 500 g (1/4 nedidelio) kieto arbūzo
  • 2 valg. Š. balzmiko glazūros (sutirštintas bazamiko actas)
Pruošimas:
  1. Dubenyje sluoksniais sudedame gražgarstes, "Fetos" sūrio trupinėlius, arbūzo kubelius. 
  2. Apšlakstome balzamiko glazūra, ir Voilà!
P.S. Tiekiant šias salotas į stalą patariu šalia pastatyti ir balzamiko glazūros buteliuką, nes kai kam gali būti labai skanu užsilieti šio padažo ir daugiau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą