Puslapiai

2012-05-03

"Krok" skrebutis

Paprastai paruošiamas nuostabus patiekalas, tinka savaitgalio pusryčiams, pietums arba priešpiečiams. Internete ir kulinarinių receptų knygose rasite aibę panašių receptų, kuriuose  naudojami įvairūs sūriai, pomidoras, rūkytos paprikos, avokadas, špinatai, įvairios mėsos... Kai kur būtinas "Panini grilis" - tokia gofruota tipo "vaflinė", kai kur reikia spausti svoriu, kad ingredientai tarp dviejų duonos riekučių iškeptų, kai kur rekomenduojama kepti orkaitėje, arba pirma keptuvėje, o po to orkaitėje... Išnaršius Interneto platybes, labiausiai man patiko Romano Geršuni video receptas.

Tačiau dažniausiai ruošiu man žinomą skaniausią ir paprasčiausią "Krok" skrebutį. Nereikia nei spausti, nei daug prie jo vargti. Šio recepto dar nenurungė nei "Krok misje", nei Amerikinis "Grild-čyzas". "Krok" skrebutį iš pasiutimo valgo visa mano šeima, be išimčių. Kartais supjaustau sumuštinius į keturis trikampėlius ir pateikiu kaip šventinį užkandį svečiams apsilankius, prie balto burbuliuojančio muskatinio vyno arba prie arbatos su plūdūriuojančiu citrinos griežinėliu. Lengvos šviežių daržovių salotos - būtinas garnyras prie šio patiekalo.
Paruošimui reikia turėti didelę keptuvę su dangčiu, kulinarinį teptuką, aštrų peilį, kulinarines žnyples.
Išeiga: 3 dideli "Krok" skrebučiai, t.y. trys pietų porcijos, arba 12 užkandinių trikampėlių. Visus produktų kiekius matavau elektroninėmis svarstyklėmis ±5 g tikslumu.
Produktai:
  • 70 g sviesto
  • 80 g pesto
  • 6 kvietinės forminės duonos riekutės
  • 200 g "Mozzarella" sūrio
Paruošimas:
  1. Virš garų dubenėlyje ištirpiname sviestą. Mocarelą supjaustome 5 mm griežinėliais.
  2. Virš vidutiniškos liepsnos įkaitiname sausą keptuvę.
  3. Formuojame suvožtinius: ant duonos tepame pesto, išdėliojame sūrį, uždengiame antra duonos riekute. 
  4. Suvožtinių vieną išorinę pusę tepame ištirpintu sviestu ir ta puse žemyn dedame ant įkaitusios keptuvės. Jau guličių keptuvėje suvožtinių viršutines duonas aptepame likusiu sviestu. 
  5. Uždengiame keptuvę dangčiu ir kepame maždaug po 2-3 min. iš abiejų pusių, t.y. iki kol abi suvožtinio išorinės pusės gražiai apskrus, o palei duonos briaunas tik-tik pradės lietis ištirpęs sūris.
  6. Išdedame apkepusius "Krok" skrebučius ant lentutės "pailsėti" mažiausiai 3-5 min. Kitaip pjaustant visas sūris išbėgs.
  7. Pjaustome skrebučius trikampėliais ir pateikiame su salotomis.

 
















3 komentarai:

  1. Anonimiškas5/04/2012

    labai patiko eigos nuotraukos!! kuo daugiau tokiu post'u !! saunuole!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oi sunku man, kartais rankos baisingai taukuotos ar miltuotos, šeimyna alkana laukia - nespėju fotografuoti. Džiuaugiuosi, jei galutinis rezultatas neprakąstas pakliuvo į kadrą :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gerai gerai, o aš sunkiai atsikratau įpročio fotkinti be eigos. Nors pats rašau/gaminu, tačiau mano akiai skanesni įrašai su eigos nuotraukomis :) Man Krok visokie mieli, nors labiausiai madam :)

    AtsakytiPanaikinti