Puslapiai

2011-04-22

Orkaitėje užkeptos bulvės

Orkaitėje užkeptos bulvės skanios be priedų, dar skaniau su šlakeliu majonezo arba kečupo ir šviežiomis slotomis, o stipriau būtų prie mėsos ar žuvies patiekalų. Darbo trukmė 5 min., kepimas orkaitėje: 45 min. Dėkoju Galit už recepto idėją.
Paruošimui reikia turėti kepimui orkaitėje tinkančią keptuvę arba skardą.
Produktai:
  • 1 kg bulvių (7 didelės)
  • 4 skiltelės česnako, sutrintos
  • 1 arb. š. druskos
  • 1/2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 5-6 susmulkinti lapeliai rozmarino - nebūtinai
  • 1 valg. Š. alyvuogių aliejaus
Paruošimas:


  1. Užkaičiame 430 F (220 C) laipsnių orkaitę.
  2. Bulves nuskutame, nuplauname ir nusausiname. Supjaustome 5 mm (1/4") storio griežinėliais, dedame į kepimo indą, pasūdome, papipiriname, pridedame česnako, jei pageidaujama - rozmarino.
  3. Viską apšlakstome kuo mažesniu aliejaus kiekiu ir gerai "išmasažuojame", t. y. rankomis sumaišome taip, kad visi bulvių gabaliukai pasidengtų aliejumi.
  4. Bulves tolygiai paskirsome po kepimo indo paviršių ir šauname orkaitėn 45 minutėms. Kepame neuždengus, kol bulvės viduj taps minkštos, o išorėje - paskrudusios.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą