Puslapiai

2011-01-17

Mini svogūnėliai su ankštinėm pupelėm, paprika ir pomidorais

Sugalvojau ilgą pavadinimą patiekalui, kuris paruošimas pabai paprastai ir greitai. Vien jau pavadinime yra išvardinti beveik visi patiekalo ingredientai. O idėja gimė "gelbėjant" nuo "Navariečio" palikusius pusę maišelio šaldytų mini svogūnėlių ir prie jų derinant spalvas bei skonius. Kas įdomiausia: nedėjau česnako ir taip išvengiau patiekalo "itališko skonio", nes visi ingredientai labai jau "neša" į Italijos pusę. Aš esu didelė klasikos gerbėja ir skeptikė eksperimentinių patiekalų, tačiau jau jeigu ryžausi savo eksperimentą čia aprašyti, vadinasi jis pakliuvo į mano "klasikos" kategoriją, t.y. bus dar ne kartą ruošiamas. 

Mini svogūnėliai gali būti šaldyti, konservuoti arba švieži. Šviežius mini svogūnėlius lukštename šitaip: dedam juos į verdantį vandenį 1-2 min., nukošiam ir iškarto atšaldom lediniame vandeny; dabar peiliu nupjauname šaknelę ir pirštais išspaudžiame svogūnėlį iš lukštų: špliūpt!

Paruošimui reikia turėti didelę keptuvę su dangčiu. Išeiga 6-10 garnyrų arba 4 pilnos vegtariškos porcijos.
Produktai:
  • 4 valg. Š. alyvuogių aliejaus
  • 250 g mini svogūnėlių (pearl onions)
  • 500 g ankštinių pupelių
  • 1 didelė paprika
  • 1 didelis pomidoras arba 150 g vyšninių pomidoriukų
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 1/2 arb. š. čili arba kitokių aštrių pipirų
Paruošimas:
  1. Keptuvėje įkaitiname aliejų, pakepinam mini svogūnėlius 3-5 min. vis juos vartydami. Kiekvieno svogūnėlio mažiausiai vienas šonas turi paruduoti. Keptuvėn dedam ankštines pupeles, pasūdome, papipiriname, pamaišome ir toliau kepiname apie 3 min., kol pupelės pradės ruduoti.
  2. Papriką išvalome nuo vidinių plėvių ir sėklų, supjaustome juostelėmis. Pomidorą supjaustome kubeliais. Viską dedame į keptuvę, pamaišome ir uždengiame dangčiu. Troškiname dar apie 5 min.
P.S. Aš dėjau 2 arb. š. čili pipirų - buvo labai aštru ir skanu. Pagardinimui tiktų: citrinos sultys (jei pomidoras nerūgštus), smulkiai pjaustytos petražolės, migdolai, kedro arba kt. riešutai.

1 komentaras:

  1. Anonimiškas11/09/2011

    Tik ką paruošiau šitą troškinį. Naudojau paprastą svogūną, supjaustytą gabalais, tomatus irgi supjausčiau. Visai nieko gavosi.
    Tomas

    AtsakytiPanaikinti