Puslapiai

2010-05-15

Uogų salotos

Spalvingas desertas, populiarus ne tik per vaikiškus baliukus, bet ir per suaugusių pobūvius. Šiais laikais uogos prieinamos ištisus metus, todėl "Uogų salotas" galima paruošti netgi Kalėdoms. Patiekalas paruošiamas per 10 minučių; užtenka 6-20 žmonių, priklausomai nuo kiekio kitų desertų pateiktų ant stalo. Čia svarbu turėti gražų indą atitinkantį ruošiamo patiekalo dievišką skonį.

 Sudėtis
  • 1 valg. Š. smulkaus cukraus
  • 500 g šviežių braškių
  • 200 g aviečių
  • 100 g mėlynių
  • 200 g gervuogių
Paruošimas
  1. Peiliu nupjaustome braškių kotelius bei baltas ir žalsvas uogų dalis. Atskirai kiekvieną grupę uogų nuplauname rėtuke po šalto vandens srove, nuvarviname, nusausiname išdėję ant popierinio rankšluosčio.
  2. Stambias braškes supjaustome vieno kąsnio didumo gabalėliais. Pjaustant išilgai, gabalėliai bus širdutės formos ir atrodys patraukliau. Braškes pabarstome cukrumi ir lengvai išmaišome. Paliekame kambario temperatūroje 3-5 min. kol išsiskirs sultys.
  3. Į braškes sudedame mėlynes ir gervuoges, lengvai išmaišome, kad visos uogos pasidengtų braškių sultimis. Beriame uogas į dailų dubenį, paviršių pabarstome avietėmis, dabar nemaišome, nes avietės gali subyrėti.
  4. Uogų salotas pateikiame desertinėse vazelėse su plakta grietinėle ar vaniliniais ledais, lėkštelėse ant biskvito riekės, pusryčiams su blynais.

2 komentarai:

  1. Anonimiškas5/26/2010

    Nuostabiai skanu!!!!!
    o svarbiausia taip paprasta,kad net man, tinginciai daryti valgyti, labai paprasta.
    o vaikai kaip megsta!!!!!!
    skaidra

    AtsakytiPanaikinti
  2. Anonimiškas6/14/2010

    Kaip paprasta! Aš naudojau kitokias uogų proporcijas, bet vistiek labai gerai gavosi. Ačiū!
    Lina

    AtsakytiPanaikinti